***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

EDİRNE VALİSİ MUSTAFA BÜYÜK’ÜN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Dünyada ve ülkemizde yaşayan insanların azımsanamayacak bir bölümünü engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını şerefli bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturacaktır.
Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata üretken olarak katılımlarının gerçekleştirilmesi yönünde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Engellilere yönelik yapılan yasal düzenlemelerle onlara devlet ve toplum olarak daha fazla sahip çıkmaktayız. Valilik olarak engelli vatandaşlarımızla ciddi bir dayanışma içersindeyiz. Onların her alanda etkin hale gelmesi yönündeki çalışmalarımız artarak devam etmektedir.
Onlara sadece bu günde değil; yılın her günü göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir.
Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan Engelli Yurttaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek " 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ" nü kutluyorum.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...