***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

Harap olmuş

Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı Mursallı köyü, Mursallı İlkokulu bahçesinde bulunan 2 metre boyundaki Atatürk heykeli, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harap bir vaziyette kaderine terk edilmiş.
Mürefte Belediyesi tarafından 8 yıl önce köye hediye edilen 2 metre boyundaki Atatürk heykeli, Mursallı İlkokulunun bahçesine yerleştirilmiş. Eğitimde taşımacılık sistemine geçilmesi nedeniyle, okul 6 yıl önce kapatılmış.
Öğrencileri 7 km uzakta eğitim alıyor. Okulun bahçesindeki Atatürk Heykeli kaderine terk edilmiş. Heykelin bacak kısmının malzemesi dökülmüş, demirler dışarı çıkmış, paslanarak çürümeye başlamış. Heykelin baş kısmı çatlamış. Altın varak, boyaları dökülmüş, heykelin görüntüsü içler acısı bir hale gelmiş.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli, köyü ve ilçeyi yönetenlerin görmezliği nedeniyle kaderine terk edilmiş vaziyette.
Köyün muhtarı Şaban Akgün, gözlerinin önündeki heykele ilgisiz kalmış, Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan, göreve geldiğinden bu yana köye bir kez gelmiş, ne okulu görmüş, ne heykeli.
Camları, kapıları kırılmış, harabeye dönmüş okulun duvarında "Cehalet yenilmesi gereken bir düşmandır" ve yerden yüksekliği 1metre olan kaidede "Cumhuriyet, Düşünür, Bilgili, Kültürlü, Sağlam Vücutlu ve Yüksek Karakterli Koruyucular İster" diye ifadesi yer alıyor. "Yüksek Karakterli Koruyucular İster!" cümlesi, Atatürk'ün heykeline gösterilen ilginin bir nevi özeti gibi, kaidenin duvarında yer alıyor. -
HABER VE FOTO:Yakup Önal/Şarköy-

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...