***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Engelliler Günü’nü kutladı…

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir açıklama yaparak Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Özcan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;
“Topluluklarda yaşayan insanların tamamının sağlıklı olması insanın doğası gereği mümkün değildir, mutlaka çeşitli özürleri olan engelliler bulunacaktır, bu insanlarımızı topluma kazandırmak, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek biz diğer bireylerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bunun da kamunun ve çeşitli alanlarda örgütlenmiş demokratik kuruluşların düzenlemeleri ve çalışmaları ile mümkün olacağı inancındayım. Bugün ülkemizde 10 milyona yakın engelli insanımız yaşamaktadır, bir kısmı zihinsel bir kısmı da bedensel engellilerdir. Bilinen bu rakamın harici ailelerce toplumdan saklanan kayıtlara geçmemiş engellimiz bulunmaktadır. Engellilerin toplumsal yaşama katılması için gösterilen çabalarda, yalnızca engelli yurttaşlara değil, uzman eğitici kadroya ve ailelere de büyük görev düşmektedir. ''Engelli yurttaşlarımız çalışma fırsatı verilerek” yaşamlarını başkalarına bağımlı olmadan sürdürmeleri de sağlanmalıdır. Bunun için yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor “Bir Gün Değil her gün yanınızdayız “ diyerek selam ve sevgilerimi sunuyorum”
KEŞAN BELEDİYESİ ENGELLİLERİÇİN KAHVALTI DÜZENLEYECEK
Öte yandan Keşan Belediyesi (3 Aralık 2009 Perşembe) günü Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlarımız için bir Kahvaltı düzenleyecek. Kahvaltı saat 09.30’da Ortopedik Engelliler Derneği tarafından işletilen Çocuk Parkı’nda başlayacak.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...