***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Kasım 2009 Cuma

Kırklareli Valisi Aydoğdu, Basın Mensuplarıyla Tanışma Kahvaltısında Buluştu


Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Merkez ve İlçelerde bulunan, yerel ve ulusal basın mensuplarına 12 Kasım Perşembe günü Polis Evi’nde sabah kahvaltısı verdi.
Sıcak bir sohbet havasında gerçekleşen kahvaltıda, basın mensuplarının yanı sıra, kamu kurum ve kuruluş müdürleri de hazır bulundu.
Vali Aydoğdu; “Sizlerin yaptığı bir kamu hizmetidir.”

Vali Aydoğdu, basın mensuplarının yaptıkları işin bir kamu hizmeti olduğunu, bu yüzden yapılan her haberde bunun ne etkisi olacağını düşünülerek yapılması gerektiğini belirterek;

“Sizler kamuyu bilgilendiriyorsunuz. Sizlerin sorumluluğu, bu masayı paylaşan herkesle eşit. Çünkü sizin kaleminizden çıkan, sizlerin görüntüleri ile tespit edilen kareler vatandaşa intikal ediyor. Vatandaş bizlerin yaptıkları işleri, sokaklarda gelişen hadiseleri sizin bakış açınızla, sizlerin gözüyle görüyor. Gördüğüm kadarıyla da bunları hakkıyla yerine getiriyorsunuz. Bu manada sizlere teşekkür ediyorum.

Dikkat etmemiz gereken husus şu; Bazen şöyle düşünürüz. Kırklareli’nin Kofçaz İlçesinin filanca köyünde, burada olan bir olayı kim duyacak, kim görecek? Ama sizin yaptığınız bir haber birden Türkiye gündemine çıkar. Akşam oturursunuz ulusal kanallarda bu haber yayınlanıyor. Bunu şunun için söylüyorum; Attığınız her adımda, yazdığınız her haberde bunun etkisi ne olacak? Bunu tüm Türkiye, hatta tüm Dünya okuyacak. Çocuklar nasıl anlayacak, kadınlar nasıl anlayacak, gençler nasıl anlayacak, nasıl tepki verecek diye düşünmek zorundasınız. Neticesinde bizler de düşünmek zorundayız. Benim sizlerden isteğim bu sohbetlerimiz aramızda sürekli devam etsin.” dedi.

Sıcak bir sohbet havasında geçen kahvaltıda, basın mensupları tek tek görev yaptıkları yerlerle birlikte kendilerini tanıtırken, bir fikir alışverişi içinde Kırklareli için yapılabilecek projeler konusunda da katkıda bulundular.

“Bilge Köyü’nden gelen mağdurlar, Kırklareli halkı içinde bir onur, bir gurur vesilesi.”

Vali Aydoğdu daha sonra yaptığı konuşmasında, Kırklareli kamuoyunun da merakla takip ettiği Mardin İlinin Bilge köyünden, Kırklareli’ne yerleşecek kişiler hakkında bilgiler verdi.

Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada, Bilge Köyünden yaklaşık 70 yada 80 kişinin, bu ay sonlarında Kırklareli’ne geleceğini, belli bir süre misafir olduktan sonra bir çoğunun tekrar geri döneceğini belirterek;

“ Mardin ilinin Bilge köyünde bir hadise yaşandı ve orada mağdurlar ortaya çıktı. Bu mağdur ailelerin bir kısmı Bakanlar Kurulu Kararıyla Kırklareli’ne getirilecek.”dedi.

Vali Aydoğdu yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti;

“Gelecek olanlarda takriben 70 yada 80 kişi. Geleceklerin 50 kadarı çocuk. 20 kadarı kadın, 2-3 kişide yetişkin var ve bunların biri erkek ve yatalak bir hasta. Yani bizim ilimize gelecekler kadınlar ve çocuklar. Bunlara iş verilecek, burada bir mahalle oluşacak gibi söylentiler doğru değil. Benim tahminim bu gelecek olanlar, tekrar kendi ailelerinin ve yaşamlarına geri döneceklerdir.

Bu çocuklara, kadınlara, kardeşlerimize kucak açıyoruz, belli bir süre misafir ediyoruz. Onlara bakacağız, onlara Kırklareli’nin kardeşliğini, Kırklareli’nde yaşayan insanların Türkiye Cumhuriyeti insanları olduğunu, Türk Milletinin bir parçası olduğunu ve Mardin’de de yaşayanların Türk Milletinin parçası olduğunu olarak gördüğünü, Kırklareli’nin Mardin’i kendinden bir parça olarak gördüğünü bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Bu devletimizin bir kararı. Kırklareli İlinin seçilmesi de, bence Kırklareli halkı içinde bir onur, bir gurur vesilesi. Kırklareli’nin huzuru ve dışarıdan gelene karşı gönlünü açması sebebi ile seçildiğini düşünüyorum. Bu işin sorunsuz bir şekilde halledileceğini biliyorum. Bu konuda da en büyük desteği sizden göreceğiz ve buna da inanıyorum.”dedi.

Vali Aydoğdu’dan Kırklareli tanıtımına büyük destek…

Vali Aydoğdu daha sonra Kırklareli’nin tanıtım eksikliğinde de söz ederek, Valilik olarak önümüzde günlerde yeni projelerin üretilerek Kırklareli’nin tanıtımlarının yapılacağının müjdesini de verdi.

Vali Aydoğdu ayrıca Balkan Savaşlarının 100. yılının gelmesi sebebiyle de Kırklareli’nin ev sahipliğini yapacağı Uluslar arası projelerinde olduğunu belirtti.
Vali Aydoğdu’nun bu olumlu düşence ve projeleri karşısında basın mensupları da, teşekkür ederek bu proje ve çalışmalardan duydukları heyecanlarını aktardılar.

Kahvaltı sonunda Vali Aydoğdu, teşekkür ederek basın mensuplarını kapıda uğurladı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...