***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Kasım 2009 Cuma

Çorlu İlçesinde Atakent İlköğretim Okulunda Öğrencilere Domuz Gribi Hakkında Bilgi Verildi


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde bulunan Atakent İlköğretim Okulunda Öğrencilere Domuz Gribi Hakkında Bilgi Verildi Atakent ilköğretim okulu yolu üzerinde bulunan Sedat Uysalcan Sağlık Ocağında görevli olan Doktor Serpil Keskin okulda öğrencilere domuz gribi hakkında açıklamalarda bulundu.
Sabah ve öğlen gruplara ayrılan sınıflardaki öğrencileri konferans salonunda toplayıp uzman doktor gözetiminde domuz gribi hakkında bilgilendiren Doktor Serpil Keskin, öğrencilere hastalığa yakalanmış insanlarla direk temastan kaçının. Ellerinizi özellikle de öksürdükten ve hapşırdıktan sonra sabun ve bol su ile yıkayın. Özellikle de hapşırırken ve öksürürken mendil kullanın ve bu mendili daha sonra atın. Eğer size virüs bulaştıysa evden çıkmayın ve diğer insanlarla direk temastan kaçının. Hastalığın daha fazla yayılmasını engellemek için elinizi gözünüze, burnunuza ve ağzınıza temas ettirmeyin dedi. Konferans salonunda görüntülü olarak domuz gribi hakkında bilgi veren Doktor Serpil Keskin öğrencilere bu bilgileri evde anne babalarına da anlatmalarını istedi.
Atakent Okul müdürü Sedat Çevik, okulumuzda hijyene çok dikkat ediyoruz, tuvaletlerimiz, sınıflarımız kısacası okulumuzda temizlik ön planda tutuluyor, çocuklara vermiş olduğumuz eğitim ve sağlık açısından çok dikkat ediyoruz dedi.
Aynı zamanda Çevik yarın düzenleyecekleri veli toplantısında da domuz gribi hakkında bilgiler vereceklerini, bu gripten çocuklarını nasıl uzak tutacakları hakkında bilgiler vereceklerini belirtti.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...