***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Kasım 2009 Cuma

ÇORLU’DA SU FİYATLARI DÜŞÜYOR

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında aldığı karar ile su birim fiyatlarını düşürüyor. 2010 yılı ocak ayında başlayacak yeni fiyatlandırmayla su fatura tutarlarında kullanıma bağlı olarak yüzde yirmiye varan oranlarda düşüş yaşanacak.
Çorlu Belediye Meclisi’nin su birim fiyatlarının düşürmesinin ardından açıklamalarda bulunan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yrd Ahmet Sarıkurt, “Yeni yıldan itibaren su fiyatlarında indirim uygulayarak fiyatları düşüreceğiz. Yaşamsal ihtiyaç olan elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam geldiği bir dönemde ülkemizin koşullarını da göz önünde bulundurarak su fiyatlarına zam yapmak yerine, vatandaşlarımızı düşünerek su fiyatlarında tüketime bağlı olarak yüzde yirmiye varan indirim yaptık. Yaptığımız bu indirim vatandaşlarımızın bütçelerine katkıda bulunacaktır. Çorlu Belediyesi’nin gelirlerini su birim fiyatlarına zam yaparak değil, kaçak su kullanımını önleyip tahsilâtlarımızı hakkaniyetli bir şekilde yürüterek arttırmayı hedefliyoruz. Göreve başlayan endeks görevlileri sayaç okuma işlemlerini düzenli bir şekilde yürütürken kaçak su kullanan vatandaşları da tespit ediyor.”diye konuştu.
Su fiyatlarında yapılan indirimlerin yanı sıra tasarrufla ilgili tedbirlerin de önemine dikkat çeken Sarıkurt, “Su tasarrufunun iki boyutu var. Hem vatandaşlarımızın aile ekonomisini hem de doğayı ilgilendiriyor. Tasarruf önlemleri aile ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra doğal kaynakların korunması için de son derece önemli. Doğal kaynakların tüm dünyada azaldığı bilinen bir gerçek. Sonsuz olmayan bu kaynakları, en verimli ve tasarruflu kullanmak hepimizin görevidir. Bilinçli su tüketimi ile gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakırken, ülke ve aile ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...