***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Mart 2010 Cuma

Yapay Resif Projesi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Edirne Saros Altyapı Hizmet Birliği tarafından Saros Körfezi’ne yapılması düşünülen Yapay Resif Projesi’nin gelişimi hakkında dün (19.03.2010) bir basın toplantısı düzenlendi.
Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir, Kadıköy Su Altı Araştırma Merkezi’nden ve proje danışmanı Savaş Yapman, Projenin Sosyal İlişkiler Sorumlusu Başak Uçan ve Projenin bölge sorumlusu İbrice Dalış Merkezi’nden Ahmet Uz katıldı.
Yapman, projenin bugüne kadar yaşanan aşamalarından bahsederek “Bugünden itibaren projenin yasal izinleri için gerekli yazışmalara başlanmıştır. Projenin yasal izinleri tamamlandıktan sonra Mayıs ayı içinde Erikli’ de temelini atmayı ve başlamayı hedefliyoruz. Projemizde bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün Cumhurbaşkanlarının heykellerini de yapmayı hedefliyoruz. Geminin birine Çanakkale Deniz Zaferi’nin simgesi olan Nusrat Mayın Gemisi’nin ismini vermeyi düşünüyoruz “şeklinde konuştu.
Savaş Yapman, Saros Körfezi’ne yapılması düşünülen 6 Yapay Resif Projesi’nin noktalarını da şöyle açıkladı.
1.Nokta; Asker Taşı, Deniz Dibi eğimi çok az.Zemin Sert kum.derinlik 29 metre.Bir kayalığın dibi.Balıkçılığı engellemeyecek bir nokta. Batık (Gemi)
2.Nokta; Uzunkum Açığı , 19-20 metre derinliğinde. Sert kum ve eğim çok az. Beton blok 200 adet ve Kapalı Sualtı Tarihi Müzesi
3.Nokta; Toplar Burnu Açığı, Burun başı. Derinlik 33 metre.Zemin kum,eğim uygun.Balıkçılığı engellemeyecek bir nokta. Batık (Uçak)
4.Nokta ; Danişment Kampı Önü.Derinlik 18 metre.Zemin kum.Eğim uygun. Açık Su altı Tarih Müzesi
5.Nokta; Derindere açığı, derinlik 20-22 metre. Zemin sert çamur, az eğimli. Beton blok 400 adet
6.Nokta; Çapabanko (Kiremitlik-İbrice Limanı arası), Derinlik 8-10 metre. Zemin küçük çakıllı. Eğim yok. Açık Müze
Toplantıda söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da ESTAB olarak böyle bir projeye imza atacak olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek “Özellikle Tarihi Kapalı Sualtı Müzesi çok önemli bir proje. Bu projenin tamamlanmasıyla bölgenin turizm açısından gelişmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...