***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Mart 2010 Cuma

Tekirdağ’da ‘Kırım Gecesi’

Haber: Ramazan BARAN
Tekirdağ ile Çorlu Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri’nin organizasyonunda 26 Mart’ta “Kırım Gecesi” düzenleniyor.
Trakya’da bir ilk özelliği taşıyan gecede, Kırımlı ses sanatçıları, Kaytarma Ansamblı ve Kırım Halk Dansları Topluluğu sahne alarak, Kırım kültürü ile Trakya’yı buluşturacak. Yemekli düzenlenen gece, Tekirdağ’daki Öğretmenevi’nde 26 Mart günü saat:19.30’da başlayacak.
Tekirdağ ile Kırım arasındaki tarihi bağları canlı tutmak adına ‘Kırım Gecesi’ düzenleyerek Trakya Kültürü ile Kırım Kültürü’nü kaynaştırmayı amaçladıklarını aktaran Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Fatih Erge, “Tekirdağ Kırım Türkleri açısından önemli bir kent. Kırım Hanlığı’nın Rus Çarlığı idaresine geçtiği yıllarda Giray’ların bir kısmı Tekirdağ’a yerleştirilmiş ve buraya gömülmüşlerdir. 150 sene önce atılan bu temel yıllar geçtikçe yeni nesiller tarafından unutulmaya başlayınca bizler de böyle bir organizasyonla hem tarih hafızamızı canlandırmak hem de, geçmişle bugün arasında bir köprü kurmak istedik.” diye konuştu.
Dernek Başkanı Erge, Kırım Gecesi’ne katılmak isteyenlerin, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tekirdağ Şubesi’nden davetiye temin edebileceklerini ve ilgililerin 0282 264 02 25 ve 0533 496 45 09 No’lu telefonlardan kendilerine ulaşarak detaylı bilgi edinebileceklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...