***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Mart 2010 Cuma

“Orman Denince Aklımıza Mangal Gelmemeli”

FIRAT ÇALIŞKAN Olay Haber
Marmara Belediyeler Birliği’nde, yaklaşan Ormancılık Haftası dolayısıyla bir seminer düzenlendi. Doç. Dr. Doğanay Tolunay, “Orman denince aklımıza mangal gelmemeli” dedi.
22-28 Mart tarihleri arasında kutlanacak Ormancılık Haftası dolayısıyla Marmara Belediyeler Birliği’nde (MBB) belediyelerin ilgili personeline yönelik seminer düzenlendi. Etkinlik kapsamında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğanay Tolunay ormanların korunması ve kullanımıyla ilgili olarak sunum yaparken, Doç. Dr. Yusuf Güneş’se 2B yasasıyla ilgili olarak bilgiler verdi.
“DOĞAL KORUMA ALANLARI, KORUNMALI”
Doğal koruma alanlarının, piknik alanları olarak kullanılmasına karşı çıkan Doç. Dr. Doğanay Tolunay, “Doğal koruma alanları ülkemizde piknik alanı olarak kullanılmakta. Böyle şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Adı üstünde: Koruma alanı. Koruma alanları, merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından korunmalı. Orman denince vatandaşlarımızın aklına mangal gelmemeli. Sadece kuşlar ve ağaçlar da gelmemeli. Bütünüyle ekolojik sistem ve tabiat gelmeli” dedi.
“EKOLOJİK SİSTEME EN BÜYÜK ZARARI SANAYİ DEVRİMİ VERDİ”
Doç. Dr. Tolunay açıklamalarının devamında, “Dünyaya en büyük zararı Sanayi Devrimi verdi. Sanayi Devrimi’nden bu yana bu yana ekolojik sistem büyük zarar gördü ve dünyanın dengesi bozuldu. Örneğin İstanbul… Bir yılda görmesi gereken karı, 3 günde görüyor. Bunların sebebi bozulan ekolojik sistem. Geçen sene kurak geçti, bu sene sel var. Küresel ısınma dendi, susuz kalacağız dendi; ancak bu sene her taraf sular altında. Dünyada karbondioksit çoğaldıkça, ısınma artıyor ve ekolojik sitsem bozuluyor. Tüketim toplumu olduk. Çok fazla tüketerek, dünyaya en büyük zararı veriyoruz. Doğaya en büyük iyiliği yaparak, daha az tüketim yapalım ve geri dönüşüme büyük önem verelim” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...