***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Mart 2010 Cuma

Romanlara tam destek

Tekirdağ ilinde bulunan Aydoğdu Mahallesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Demir Darılmaz ve dernek yönetiminden bir heyet AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Soner Çizen ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ile görüştü.
AK Parti Tekirdağ Teşkilatı’nı ziyaret eden Aydoğdu Mahallesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Demir Darılmaz ve beraberindeki heyet, İl Başkanı Soner Çizen’i makamında ziyaret ederek Romanların sorunlarını dile getirdiler. Hükümetin başlattığı Roman Açılımı’nın, yıllardır yaşadıkları sıkıntıları gidermesi için bir çözüm olabileceğini dile getiren Dernek Başkanı Darılmaz, “Roman kökenli insanlara yönelik kısıtlamaları ve ön yargıları gidermesi için herkesin açılıma sahip çıkmasını bekliyoruz. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Başbakan Erdoğan’ın Romanlara yönelik düzenlediği toplantıya Tekirdağ’ı temsilen katıldık. Orada Başbakanımızdan Romanların sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturulacağı sözünü aldık. Açılım, inşallah insanların bize karşı bakış açılarını değiştirir.” şeklinde konuştu.
İl Başkanı Soner Çizen de, dernek yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tekirdağ’da yaşayan Roman vatandaşlarının sıkıntılarını dinlediklerini, dertlerini paylaştıklarını belirtti. Açılım adına AK Parti İl Teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Çizen, şunları söyledi: “Aynı bayrak altında asırlardır birlikte yaşadığımız aynı hisleri ve duyguları paylaştığımız Roman vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için AK Parti’nin başlattığı açılımın ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Haksız bir şekilde toplumdan dışlanan ve gözardı edilen bu vatandaşlarımıza sahip çıkmak istiyoruz.”
Aydoğdu Mahallesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri, İl Başkanı Çizen’in ardından aynı binada bulunan Merkez İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek İlçe Başkanı Ziya Meral ile buluştu. İl Başkanı Çizen’in de katıldığı ziyaret dolayısıyla açıklamada bulunan Ziya Meral, “Partimiz, naylon çadırlarda ve sağlıksız koşullarda yaşayan Roman vatandaşlara, sahip çıkmak ve dezavantajlı yaşam koşullarına çözüm bulmak için çalışıyor. Eğitim, işsizlik ve sağlık problemlerinin ötesinde daha kimlikleri bile olmayan Romanlar var. 2.sınıf yaklaşımlara maruz kalan bu vatandaşlarımızın daha insani düzeyde yaşama hakkı için elimizi taşın altına koymanın zamanı geldi.” şeklinde konuştu.
Meral, %80’i okuma-yazma bile bilmeyen bu insanların geleceğe ümitle bakma hakları olduğunu söyleyerek, Tekirdağ’da sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilere kadar geniş bir kitlenin Romanlarla diyalog kurarak, sorunları çözen bir inisiyatif oluşturması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretin sonunda, İl Başkanı Çizen, Merkez İlçe Başkanı Meral ile Aydoğdu Mahallesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...