***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Mart 2010 Perşembe

UYGULAMALI EĞİTİMDE YERİNDE İNCELEME

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, ‘’Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesi yapılacak işbirliği ile mümkün olacaktır’’
Uygulamalı eğitimin önemini her fırsatta dile getiren Rektör Şenköylü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kayışoğlu ile birlikte, Koleksiyon Mobilya Fabrikasında uygulamalı eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek eğitim durumları ile ilgili bilgiler aldı.
Mobilya tasarımı konusunda marka olan Koleksiyon Mobilya Fabrikasında Üniversite Teknik Bilimler MYO Mobilya ve Dekorasyon Programından 31 öğrencinin uygulamalı eğitim gördüğüne değinen Şenköylü, burada geçirecekleri süreyi en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.
Öğrencilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi alana Şenköylü, Koleksiyon Mobilya Üretim Müdürü Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Cem Tuğcu ile de konuya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu.
Şenköylü, ‘’Üniversite-sanayi işbirliği son derece önemli bir konudur. Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesi yapılacak işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu amaçla NKÜ olarak birçok sanayi kuruluşu ile protokoller imzaladık. Sizinle olan işbirliğimizi de daha güçlendirmeliyiz’’dedi.
Türkiye’de mobilya sektörünün iyi durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Şenköylü, sektörün daha iyiye gitmesi için uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
Mühendis Cem Tuğcu açıklamasında, işbirliğinin öneminin farkında olduklarını belirterek, konuya büyük hassasiyet gösterdiklerin ifade etti. Koleksiyon Mobilya’nın, alanında Türkiye’nin sayılı firmalarından olduğunu dile getiren Tuğcu, ‘’Mobilya endüstrisi 2010’dan itibaren gelişme sağlıyor. Şu dönem iyi değerlendirilebilirse dünyada mobilya alanında daha iyi yerlere yükselebiliriz. Ancak bunu yapabilmemizin yolu üniversite-sanayi işbirliğini arttırarak nitelikli elemanlar yetiştirmekten geçiyor. NKÜ ile yürüttüğümüz bu çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor ve bu şekilde bir sanayi kuruluşu olarak amacımıza daha emin adımlarla ilerliyoruz’’ diye konuştu.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...