***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Mart 2010 Perşembe

İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplandı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl ilçe resmi kurum birim amirleri, müdürleriyle yöneticileri, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanlarının katılımıyla İl planlama ve koordinasyon kurulu 2010 yılı’nın ilk toplantısını yaptı.
Vali Kemek’in açış konuşmasından sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına İstanbul Vakıflar 1. Bölge Yetkilisi, belirlenen cami ve medreselerde, tarihi eserlerde yapılan ve yapılan ve devam etmekte olan restorasyon çalışmaları ile sosyal yardım bursları hakkında konuştu.
M.T. A Marmara bölge müdürlüğü adına konuşan yetkili Trakya yöresinde kömür arama çalışmaları ve 56 ruhsatlı arama sahalarında sondaj çalışmalarının olduğunu belirtirken kömür rezervleri üzerine devam eden projeler üzerine bilgiler verdi.
Karayolları 1.Bölge müdürlüğü adına konuşan birim amiri 2009 yılı içinde 11 proje üzerinde çalışma yaptıklarını Tekirdağ çevre yolu, maksi köprülü kavşak yapımı için ihale aşamalarının yapıldığını ve 2010 yılına sarkan projeler hakkında sayısal bilgiler verdi.
Karayolları 17.Bölge müdürlüğü adına konuşan bir yetkili ise Kınalı-Tekirdağ arasındaki yol çalışma projesinden bahsederken Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe arasında proje çalışması yaptıklarını belirtirken ağır tonajlı kamyon ve Tırlar’ın Akdeniz’e ulaşabilmesi için Roro taşımacılığına ağırlık verilmesi konularında yapılacak projeleri sundu.
İller bankası 1. Bölge Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı 2010 yılında yapılacak harita alım çalışmalarının devam ettiğini anlattı.
İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü demiryolu kontrol başmüdürlüğü yetkilisi ise Tekirdağ-Muratlı demiryolu projesinin 1,5 ay içinde tamamlanacağını belirtirken Halkalı –Bulgaristan demiryolu projesi çalışmalarını anlattı.
D.S.İ 11.Bölge Müdürlüğünden bir yetkili ise 9 adet proje yürüttüklerini, bu projeler için yapılan harcamaları anlattı. 3 adet projeyi bitirdiklerin anlatan yetkili 2009 yılından 2010 yılına sarkan ve 2010 yılı içinde devam eden 17 adet tarım gübre projelerinden bahsetti.
Malkara-Saray-Hayrabolu-Muratlı baraj ve göletlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tekirdağ içme suyu projesi hakkında bilgiler veren yetkili bilhassa yazın Tekirdağ içme suyu problemlerinin artmasından dolayı ve Tekirdağ-Şarköy ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirtirken 34 adet projeyi de hızlı olarak bitirmek için uğraş verdiklerini ifade etti.
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü adına konuşan Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Yetkilisi ise orman içinde bulunan yol şebeke ağı hakkında bilgiler verirken yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verirken Şarköy- Malkara çevresindeki orman gençleştirme ve rehabilitasyon çalışmalarına ormanların korunması çalılıktan nitelikli ormana doğru yapılan çalışmalar hakkındaki projelere değindi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...