***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Mart 2010 Perşembe

Organlar sahiplerini bekliyor

Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü organ nakli için bekleyen hastalar hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada;
İlimiz Tekirdağ Devlet Hastanesine 02.03.2010 tarihinde Ateşli Silah Yaralanması sonucu getirilen 53 yaşındaki I. Ö.’nün tedavisine başlanmış ve Yoğun Bakım Servisine alınmıştır. Ancak tüm çabalara rağmen 05.03.2010 tarihinde saat 21.00’de Anestezi ve Reanimasyon, Nöroloji, Beyin Cerrahisi ve Kardiyoloji Uzmanlarından oluşan Tekirdağ Devlet Hastanesi Beyin Ölümü Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede I. Ö.’ nün beyin ölümü gerçekleştiği tespit edilmiştir. Tekirdağ Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü saat 22.00’de İstanbul Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile görüşerek Beyin Ölümünü bildirmiştir.
06.03.2010 günü saat 04.00’ te İstanbul Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ekipleri Organ Nakli Araçları ile gelerek, I. Ö’ den uygun girişimle alınan her iki böbreği, kalbi, her iki korneayı ve karaciğeri alarak İstanbul’ a nakletmiştir.
Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından sırada bekleyen uygun alıcılara nakledilmek üzere;
Karaciğer, Florence Nightingale Hastanesine,
Her iki Böbrek, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine,
Her iki Kornea, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine,
Kalp, Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine teslim edilmiştir.
06.03.2010 tarihinde yapılan bu bağış ile 6 kişinin hayata bağlanması mümkün olmuştur. Bu imkanı tanıyan aileye Sağlık Bakanlığımız adına teşekkürlerimizi sunarız.
Bilindiği üzere tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Sağlık Bakanlığımız bu gerçekten hareketle ülkemizde organ nakli çalışmalarının verimliliğini arttırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.
Ancak organ nakli gibi organizasyonu güç, kurumsal ve toplumsal katılım gerektiren bir alanda, Sağlık Bakanlığı çalışmalarına katkısı olabilecek her kurum ve kişinin bu katkıyı sunmasını beklemekteyiz.” denildi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...