***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Mart 2010 Pazartesi

Tekirdağın vergi rekortmenleri plaket ve teşekkür belgelerini törenle aldılar


Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Öncelikle yüksek düzeyde vergi ödeyen vergi mükelleflerine teşekkür ediyorum. Tekirdağ il genelinde 7.352 Kurumlar Vergisi mükellefi bulunuyor. Gelir Vergisi Mükellefi ise 41.520, toplan 48.872 vergi mükellefi mevcut 2.262 milyon tahakkuk eden verginin % 82’si gerçekleşti. Türkiye ortalamasına baktığımızda 9. sırada yer alıyoruz. Çerkezköy’e geldiğimizde tahakkuk tutarı 268 milyon tahsilat 202 milyon. Vergi mükelleflerini kutluyor ve teşekkür ediyorum”
İçişleri komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, “Trakya’nın ekonomisi demek Çorlu ve Çerkezköy demektir. Bu iki önemli ilçemizde kriz öncesi 92 bin olan sigortalı sayısı kriz nedeniyle 62 bine düştü. Ancak 2009 yılında sigortalı sayısı 72 bine yükseldi. Yükselmeye de devam ediyor ve edecek. Ekonomimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ Türkiye genelinde bir çok büyük şehri geride bırakarak ilk sıralarda ekonomisi iyi olan şehirler sırasında. Tekirdağ Türkiye genelinde en çok vergi veren şehirler içinde 8. ve 9. sıraları muhafaza ediyor. Tekirdağ verginin geri dönüşümünde 63. İl iken bu gün aldığı eğitim, sağlık, alt yapı gibi çeşitli hizmetlerle 25. sırada yer alıyor”
Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı özetle, “Trakya, Tekirdağ bizim için çok önemli bölgelerimizden. 1400 fabrika var. Bunların çoğunun genel merkezleri burada değil İstanbul’da. Genel merkezlerinin de fabrikaların bulunduğu yerlerde olması gerekiyor. Eğer genel merkezleri burada olsa bölgemiz daha çok vergi verdiği gibi o bölgeye %5 oranında da daha çok yatırım aktarılıyor. Bu ülke özel çalışanların vereceği vergilerle ayakta duruyor”
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ il genelindeki Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinde üst düzey vergi veren vergi mükelleflerine Cuma günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonu’nda düzenlenen törenle plaket ve teşekkür belgesi ile onurlandırıldılar.. Verilen bilgiye göre Tekirdağ İl genelinde üst düzeyde vergi veren toplam 35 vergi mükellefinin 10 tanesi Gelir vergisi mükellefi olduğu ve 25 tanesinin de Kurumlar Vergisi mükellefi olduğu belirtildi.
ÇERKEZKÖY’DE ONURLANDIRMA ÖDÜL
TÖRENİNDE VALİ KEMELEK, MİLLETVEKİLLERİ AKBULUT VE NALCI’DA HAZIRBULUNDU
Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Çerkezköy’de Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği Tekirdağ’ın en üst düzey vergi veren vergi mükelleflerini onurlandırma ödül töreninde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İç İşleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Tekirdağ Deftardarı Sadrettin Karabacak,Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Süleyman Ak,Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel,Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Turan,Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın,Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Erik, İl Genel Meclisi üyesi Hasan Karaca, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Tekirdağ Gelir İdaresi grup Müdürü Abdülhamit Atlı, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Türk Sudi İş Konseyi Başkanı Ömer Kılınç,Tekirdağ Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin Kurt, Özel Çerkezköy Hastanesi Sahibi ve Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Türker, Hastanenin Genel Koordinatörü Alper Atasoy, İl Genel Meclisi eski Başkanı Halil Çelik, Sanayiciler, Esnaflar, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Saray, Muratlı, Malkara, Hayrabolu, Şarköy’den ödül alan üst düzey vergi mükellefleri hazır bulundu.
ÇTSO BAŞKANI TEVER, “VERGİ KUTSALDIR”
Törende ev sahibi olarak ilk konuşmayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever yaptı. Başkan Tever, “Kamu oyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla bu yıl 21.’sini kutladığımız ‘Vergi Haftası’ kapsamında İl genelinde ilçemizde düzenlenen ödül törenine hoş geldiniz. Ev sahibi olarak böyle bir törene ev sahipliği yaptığımız için onur duyduk. Vergi devleti güçlü kılmak için gerekli. Vergi alt yapı,yolsu,okul,eğitim vs. olarak geri dönmektedir. Vergi kutsaldır.üst düzey vergi veren vergi mükelleflerimizi kutluyor ve katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
TEKİRDAĞ VERGİ DAİRESİ BAŞKANI ABDULKAYYUM KARAYEL,
“TEKİRDAĞ VERGİ SIRALAMASINDA 9. SIRADA YER ALIYOR”
Törende ikinci konuşmayı Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel yaptı. Karayel Tekirdağ ‘ın vergide 9. sırayı aldığını belirtti. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Karayel, “Öncelikle Tekirdağ ilimizde üst düzey vergi veren vergi mükelleflerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Az önce Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odamızın başkanının dediği gibi ,”vergi kutsaldır “ Çorlu ve Çerkezköy gibi kobilerin yoğun olduğu bölger bizim için önellidir. Tekirdağ’ da vergi düşmedi ve krize rağmen %5 oranında artmıştır. Tekirdağ Türkiye genelinde vergi sıralamasında 9. sırada yer alıyor. Mükelleflerimize teşekkür ediyorum. 2010 yılında mükeleflerimizin işlerinde başarılar diliyorum ve tüm mükelleflerimize çok teşekkür ediyorum”dedi.
AKBULUT, “DEVLETİMİZ VERİLEN VERGİLERLE AYAKTA DURUYOR”
İç İşleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ AK parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’ta yaptığı konuşmada devletin verilen vergilerle ayakta durduğunu vurguladı. Akbulut, “öncelikle Tekirdağ İlimizde üst düzet vergi veren vergi mükelleflerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Devletimiz verdiğiniz vergilerle ayakta duruyor. Bir ülkenin ayakta durabilmesi için vergi bir realite olarak devam etmelidir. Katkılarından dolayı bütün vergi mükelleflerini kutluyorum”dedi
ZİYAEDDİN AKBULUT, “TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTU YÜKSELİYOR”
Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut,Krize rağmen Türkiyenin kredi notunun yükseldiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü. Akbulut, “2007’de başlayan global kriz tüm dünyayı dalga dalga etkiledi. Tabiki bizde etkilendik. Ama çabuk toparlandık. Diğer ülkelere baktığımızda en az etkilenen ülke biz olduk. Biz Avrupaya göre daha az etkilendik.
2010 yılı 2009’dan çok daha iyi olacak.ekonomisi iyiye giden eksiden,sıfıra ve sıfırdan artıya giden Türkiye’nin kredi notu devamlı yükseliyor.
Türkiye her kredi notundan iyiye giden kredi notu yükselen ülkelerin başında geliyor. Bu gün çok şükür finans sektöründe alınan tedbirlerin çok önemi var. Avrupa da ekonomisi en iyi olan ülke olarak 6. sıradayız.
Hükümetimizin aldığı hedefler tutmaya başladı ve devam ediyor. 2010 yılında da krizden tan anlamıyla çıkma yolu olacak” dedi.Akbulut, doğudan batıya yeni istihdam edilenlerin Sigorta primlerinin tamamınıda devletin üstlendiğini belirtti.
AKBULUT, “TRAKYA’NIN EKONOMİSİ DEMEK
ÇORLU VE ÇERKEZKÖY DEMEKTİR”
Akbulut, Trakya’nın ekonomisi demek Çorlu ve Çerkezköy demek olduğunu vurgulayarak konuşmasını söyle noktaladı. T.Ziyaeddin Akbulut, “Trakya’nın ekonomisi demek Çorlu ve Çerkezköy demektir. Çorlu ilçemizde kriz öncesi 92 bin olan sigortalı sayısı kriz nedeniyle 62 bine düştü. Ancak 2009 yılında sigortalı sayısı 72 bine yükseldi.Yükselmeye de devam ediyor ve edecek.
Ekonomimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.Tekirdağ Türkiye genelinde bir çok büyük şehri geride bırakarak ilk sıralarda ekonomisi iyi olan şehirler sırasında. Tekirdağ Türkiye genelinde en çok vergi veren şehirler içinde 8. ve 9. sıraları muhafaza ediyor.
Tekirdağ verginin geri dönüşümünde 63.il iken bu gün aldığı eğitim, sağlık, alt yapı gibi çeşitli hizmetlerle 25. sırada yer alıyor. Verdiğiniz vergiler okul, yol, sağlık ve alt yapı olarak geri dönmeye devam ediyor. Ülkemiz kalkınıyor, yatırım yapılıyor”dedi.
VALİ ZÜBEYİR KEMELEK, “TEKİRDAĞ’DA VERGİ TAHSİLATI %82 ORANINDA GERÇEKLEŞTİ”
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’te yaptığı kısa konuşmada Tekirdağ il genelinde yüzde seksenik iş oranında vergi tahsilatının gerçekleştiğini belirtti. Vali Zübeyir Kemelek, “Öncelikle yüksek düzeyde vergi ödeyen vergi mükelleflerine teşekkür ediyorum.Tekirdağ il genelinde 7.352 Kurumlar Vergisi mükellefi bulunuyor.Gelir Vergisi Mükellefi ise 41.520 ,toplan 48.872 vergi mükellefi mevcut.2.262 milyon tahakkuk eden verginin tahsilatında ise % 82’si gerçekleşti.Türkiye ortalamasına baktığımızda 9. sırada yer alıyoruz.Çerkezköy’de gelir tahakkuku 268 milyon tahsilat 208 milyon.Vergi mükelleflerini kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
KEMALETTİN NALCI, “TEKİRDAĞ ÇOK ÖNEMLİ BÖLGEMİZ”
Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı’da törene geç katıldığı için Vali Kemelekten sonra kısa bir konuşma yaptı. Nalcı Tekirdağ’ın çok önemli bir bölge olduğunu vurguladı. Kemalettin Nalcı özetle, “Trakya, Tekirdağ bizim için çok önemli bölgelerimizden.1400 fabrika var.
Bunların çoğunun genel merkezleri burada değil İstanbul’da.Genel merkezlerinin de fabrikaların bulunduğu yerlerde olması gerekiyor.Eğer genel merkezleri burada olsa bölgemiz daha çok vergi verdiği gibi o bölgeye %5 oranında da daha çok yatırım aktarılıyor.Bu ülke özel çalışanların vereceği vergilerle ayakta duruyor.Özel çalışanların ülke ekonomisine katkısı % 75’tir.tüm vergi mükelleflerimizi katkılarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
ÜST DÜZEY VERGİ REKORTMENLERİNE ONUR PLAKETLERİ PROTOKOL MENSUPLARI TARAFINDAN VERİLDİ
Tekirdağ il genelinde üst düzey vergi veren mükellefler için Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odasında düzenlenen onurlandırma ödül töreninde üst düzey vergi ödeyen mükelleflere onur plaketleri Vali Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer,Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Süleyman Ak,Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Kemalettin Nalcı,Tekirdağ Deftardarı Sadrettin Karabacak, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Tekirdağ gelir İdaresi Grup Müdürü Abdulhamit Atlı, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek tarafından takdim edildi.Üst düzey vergi veren mükellefler 11 grupta oluştu. Ödül töreni sonrasında verilen kokteyl ile program sona erdi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...