***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Mart 2010 Pazartesi

KAMU-SEN; Toplu sözleşme ve grev hakkı için yürüdü

Bugüne kadar diyalogun her yolunu denediklerini, hoş görünün her türlüsünü gösterdiklerini, sabırlarını sonuna kadar zorladıklarını belirten Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer DOĞAN, “Ama yaptığımız her iyi niyetli girişimde, adres olarak sokaklar gösterildi. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.” dedi.
Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı için bölgesel eylemlerine başladı. İlk eylem çevre illeriyle birlikte İstanbul’ da yapıldı. Tekirdağ’ da eyleme büyük ve coşkulu bir katılım oldu. Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Lisesi’ne kadar yapılan yürüyüş ve basın açıklaması kamu çalışanları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yürüyüşün en renkli ekibi Tekirdağ Kamu-Sen ekibiydi. Davul-zurnası, sloganları ve pankartları ile vatandaşın ilgisini çekti.
Konu ile ilgili olarak Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer DOĞAN “ Türkiye Kamu-Sen, yıllardır diyalog, hoşgörü, yönetişim anlayışıyla kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele yürütmektedir. Elbette bu mücadelenin öncelikli hedefi kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset haklarını da içeren çağdaş, ILC standartlarında sendikal haklardır. Bu mücadelede toplumumuzun hassasiyetlerini gözeterek, gerginliklerden mümkün olduğunca kaçınarak, milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutarak, "önce ülkem" diyerek yer aldık.” diye konuştu.
Bugüne kadar diyalogun her yolunu denediklerini, hoş görünün her türlüsünü gösterdiklerini, sabırlarını sonuna kadar zorladıklarını belirten Doğan, “Ama yaptığımız her iyi niyetli girişimde, adres olarak sokaklar gösterildi. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Söz bitmiş, hoş görümüz karşılıksız kalmış, diyalog mekanizması tahrip edilmiştir. Son çare eylemdir dedik ve meydanlara çıktık. Hakkımızı almak, iktidarı uyarmak, Türkiye'nin demokrasi ile yönetildiğini; demokrasinin temelinde tüm kesimler haklarının korunması geldiğini hatırlatmak için; bugün Taksim İstiklal Caddesindeyiz. Bugünkü bölgesel eylemimiz son değil bir başlangıçtır. Eylemlerimiz Toplu Sözleşmeli ve grevli sendikal haklar alınana kadar devam edecektir’’ dedi.
HABERTRAK GAZETESİ /TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...