***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Mart 2010 Pazartesi

Savaş Yapman, Saros Yapay Resif Projesi’nin son durumu hakkında açıklama yaptı.

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından Saros Körfezi’nde yapılması planlanan Yapay Resif Proejesi’nin son durumu hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Savaş Yapman, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. Yapman’ın açıklaması şöyle ;
“Proje Ege Ünüversitesi’nden Sn Prf. Dr. Altan Lök tarafından hazırlanmış ve dosya bakanlık onayına yollanacaktır.Projenin yapay resif bloklarının kalıpları hazırlanmaya başlamıştır. İki ayrı noktaya toplam 1000 adet blok atılması planlanmaktadır.
Projenin Sualtı Tarih Müzesi kapsamında Ressam heykeltraş Sn Feryal Taneri görevlendirilmiştir. Feryal Taneri kendi atölyesinde maket ve kalıp çalışmalarına başlamıştır. Tarih müzesi daha önce açıklandığı üzere açık ve kapalı müze olarak iki ayrı bölümden oluşacaktır. Feryal Taneri yaptığı çalışmalarla kapalı müze alanının U biçimindeki konteynır tasarımının yanlış ve uygulamadada sorun yaratacağını açıklayarak beton bloklardan oluşan 3 ayrı bölüm tarafından yapılmasını önermiş ve çalışmalar bu yönde devam etmeye başlamıştır.
Projemize mercan resifleri üretim ve gelişim konusuda ilave edilmiş bu konudada Sn. Didem Şeker görevlendirilmiştir.Keşan Belediyesi Erikli sahilinde Proje alan çalışmaları ile ilgili bağımsız bir bina tahsis etmiştir. Nisan ayından itibaren çalışmalar bu binada devam ettirilecektir.
Gerek proje çalışmaları, gerekse de bölge turizmi açısından Erikli sahiline her türlü teknenin de yanaşabileceği bir iskele yapılması kararlaştırılmış ve bu iskele mimar Sn Boğaçhan Kozik tarafından tasarlanıp planı çizilerek uygulamaya hazır hale getirilmiştir.
Gerek proje kapsamında yapılacak olanların korunması, gerekse de Keşan Belediye sınırlarında kalan halkın denize girdiği sahillerde Cankurtaran istasyonları kurulması kararlaştırılmış ve Nisan-Mayıs aylarında konu ile ilgili çalışmalara başlanma kararı alınmıştır.
TRT den Sn Tahsin Ceylan ve Hakan bey proje ile ilgilendiklerini ve konu ile ilgili yapabilecekleri her türlü desteğe hazır olduklarını bildirmişlerdir.
TSSF eğitmenlerle yapmış olduğu İstanbul toplantısında proje ile ilgili desteklerini bildirerek bir ödül vererek konuya hassasiyetini göstermiştir.
Proje teknik danışman Savaş Yapman'ın kişisel çabaları ile bu noktaya gelmiş ve devam etmektedir. Ancak Nisan ve Mayıs aylarında ilk uygulamalara başlanacaktır. Bu süreçten itibaren resim-heykel sanatçıları, sponsorlar,profosyonel ve sportif dalıcılar ve dalış merkezlerinin desteklerine ihtiyaç duyulacaktır. Projeye destek veren tüm kişi ve kurumlar web sitemizden yayımlanacaktır. Hangi dönemde ne tür desteğe ihtiyacımızın olacağının tespiti için gönüllü kişi ve kuruluşların iletişim bilgileri ile birlikte mail atmalarını rica ederiz.
Proje tüm kapsamı itibarı ile Türkiye'de yapılmış 14 projeden de daha geniş bir projedir ve bu proje hepimizindir.
Birlikte olmak dileği ile
Sevgi ve saygılar “

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...