***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Mart 2010 Pazartesi

DLG-ÖÇP tarafından düzenlenen fuara Türk tarımının önde gelen kuruluşları katılacak “Tarla Günleri Fuarı” Tekirdağ’da

Almanya’nın önde gelen tarım kuruluşlarından olan DLG ile Trakya tarımına uzun yıllardır yön veren Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) Danışmanlık Derneği’nce bu yıl ilk defa 27-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “Tarla Günleri Fuarı”na Türk tarım sektörü ve dünyanın tarımdaki lider kuruluşlarının katılacağı bildirildi.
Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Çiftçi Temsilcisi Nezih Suyaran,fuarın, Türk tarımında yeni bir çığır açacağını belirterek, “250 bin m2 gibi geniş ve ekime son derece elverişli verimli bir alanda gerçekleştirilecek olan fuarda; Zirai ilaç, tohum ve gübre firmaları, Üniversite ve Araştırma Enstitüleri çeşitlerini ekilmiş olarak veya ürünlerini bitkilerin üzerinde uygulamalı olarak gösterileceğini söyledi.
Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Çiftçi Temsilcisi Nezih Suyaran, “Türk tarım sektöründe ve Dünyada lider Zirai ilaç, gübre, tohum, Sulama, Fidancılık, Hayvancılık ve Mekanizasyon firmalarının yer alacağı fuarda ziyaretçiler tüm ürünleri uygulamalı olarak gözle görüp inceleme fırsatı bulabilecekler’’ dedi.
Hazırlıkları sürdürülen DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010 fuarının, Türk Tarımında yeni bir çığır açacağını belirten Suyaran, Türkiye’nin ilk açık alan uygulamalı Tarım Fuarının Tekirdağ merkeze bağlı Karaevli köyünde 27-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
Tarımda Değişim ve Yeniliğin adresi olmayı amaç edinen Önder Çiftçi Projesinin, bu anlayışını Tarım Fuarcılığına da taşıyacağını söyleyen Suyaran, “DLG (Alman Tarım Birliği)’nin, tecrübesini de yanına alarak Türkiye’de ilk kez ‘DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010’ açık alan fuarını Tarlada uygulamalı olarak gerçekleştireceğiz’’ dedi.
DLG (Alman Tarım Birliği) ve ÖÇP (Önder Çiftçi Projesi)’nin ortaklaşa kurduğu DLG Fuarcılık Limited Şirketi tarafından Türkiye Garanti Bankası Anonim Şirketi Ana Sponsorluğu’nda düzenlenecek olan DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010 Türk Tarımı için bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Suyaran, 250.bin m2 gibi geniş ve ekime son derece elverişli verimli bir alanda gerçekleştirilecek olan fuarda Zirai ilaç, tohum ve gübre firmaları, Üniversite ve Araştırma Enstitüleri çeşitlerini ekilmiş olarak veya ürünlerini bitkilerin üzerinde uygulamalı olarak gösterileceğini belirtti.
Suyaran şunları kaydetti. “Yurtiçi ve Yurtdışından çiftçi ve çiftçi örgütlerinin, bayi ve distribütörlerin, ziraat mühendisi ve uzmanların, öğretim görevlisi ve akademisyenlerin oluşturacağı 35 binin üzerinde bir ziyaretçi beklenmektedir. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek bu açık alan fuarında, ziyaretçiler alternatif bitki çeşitleri, en son teknoloji ile üretilmiş organik gübreleri, tarımın önünün açılmasını sağlayacak ve önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek ekolojik zirai ilaçları görebilme ve kendi tarım işletmesine bu bilgiler ışığında yön verebilme şansını bulabilecekler. Tabi ki Türkiye’nin ve Dünya’nın lider Traktör ve tarım alet ve ekipman üreticileri de bu dev organizasyonda yerlerini alacaklar. Makine deneme parkurlarında ziyaretçiler, toprak işleme aletlerini, Gübre makinelerini, ilaçlama makinelerini, hasat makinelerini, balyalama ve taşıma ekipmanlarını uygulamalı olarak görme imkânı bulacaklar. Türkiye’de üretimi ve distribütör ağı bulunmayan yabancı firmalarında yer alacağı bu bölümde son teknoloji gübre kovaları ve GPS sistemi bulunan şoförsüz traktörler uygulamalı olarak sergilenecek. DLG-ÖÇP Tarla günleri 2010 Fuarında uygulamalı olarak sergilenemeyen ürün ve hizmetlerin tanıtımı içinde kampus çim alan diye nitelendirdiğimiz, danışmanlık firmaları, iklimlendirme firmaları, sera alet ve ekipman üreticileri, sigorta şirketleri ve bunun yanında ürünlerini uygulama yapmadan bu alanda sergilemek isteyen firmalar kendilerine burada yer bulabilecekler. Doğal çit olarak Kanola bitkisi ile çevrelenmiş fuar alanında iki Restaurant, bir Forum alanı yer alacak. Bu forum alanında Katılımcı firmalar ziyaretçilere ve özel gruplarına ürünleriyle ilgili veya teknik konularda seminer verebilme imkanı bulabilecekler, aynı zamanda forum alanında akademisyenlerin yer aldığı bilimsel makaleler de ziyaretçilere sunulacaktır.’’
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...