***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Mart 2010 Pazartesi

Sağlık Yüksekokulu NKÜ bünyesinde

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun Değirmenaltı kampüsüne taşınması ilgili olarak Rektörlük Konferans Salonunda büyük bir katılım ile açılış gerçekleştirildi.
Tekirdağ Valisi Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Sayın Op.Dr. Adem
Dalgıç ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Tıp, Ziraat, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakülteleri Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Tekirdağ Sağlık İl Müdürü ve İlimiz Devlet Hastanesi, Özel Yaşam, Özel Star Medica ve Özel Trakya Göz Hastaneleri ve Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimleri ve Başhemşireleri ile Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tüm öğrencilerinin katılımıyla, Sağlık Yüksekokulu'nun Üniversitemiz kampüsüne taşınması törenle kutlandı.
Tanıtım konuşmasını Araştırma görevlisi Aylin Yalçın yaptı.Aylin Yalçın Konuşmasında Sağlık Yüksekokulu’nun Tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdi.
Törende ilk konuşmacı olan Yüksekokul öğrenci temsilcisi Ferice YILMAZ, hemşireliğin son yıllardaki hızlı gelişimiyle, sağlık ekibi içinde önemli konuma sahip bir meslek olarak yerini aldığını ifade ederek, ülkemizdeki hemşire sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Ayrıca Yüksekokulun, Üniversite kampüsüne taşınmasıyla yılların özleminin giderildiğini vurgulayarak, bunu sağlayan Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ'ye tüm öğrenci arkadaşları adına teşekkür etti.
Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ahmet İSTANBULLUOGLU, Yüksekokulun Üniversite kampusüne taşınması ve yeniden düzenlenmesi çalışmalarını bir sunuyla katılımcılara aktardı. Yapılanların günümüzde olması gerekenler olduğunu söyleyip, yapmak istedikleri, hayal ettikleri, daha birçok işin olduğunu ifade ederek geleceğe dönük planlarını dile getirdi.
Üniversite Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ ise Sağlık Yüksekokulu'nun Üniversite kampüs alanına taşımasının öğrenciler adına çok önemli bir gelişme olduğunu, bu sayede öğrencilerin daha fazla sosyal ortama sahibi olacağını, çoğunluğu oluşturan yurt öğrencilerinin ulaşım sorununun çözüldüğünü ve aslında hepsinden önemlisi üniversitedeki gelişmelerden daha rahat haberdar olmaları ve bunlardan yararlanma olanağı sağlanmış olacağını söyledi.
Şenköylü, Öğrenciler için çok önemli olan teknik odanın çok daha donanımlı hale geldiğine işaret ederek, “Sağlık Yüksekokulu'nun kampüse taşınması ve yeniden düzenlenip, donatılması çalışmalarının öğrencilerin eğitim kalitesine çok şeyler katacaktır.Okulumuzun amacı nitelikli hemşireler yetiştirmektir.Dedi.
Tören sonunda, Üniversite Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Sağlık Yüksekokulu ders uygulamalarında önemli katkılar sağlayan N.K.Ü tıp Fak.Dekanı Prof.Dr.Oğuz Arslan Özen,Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Cengiz Beceriri,N.K.Ü Araştırma ve uygulama hastanesi başhekimi Doç.Dr.Mustafa Kulaç,Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Müdürü Serdar Özkan,özel Tarakya göz hastanesi adına Sevim Kahraman,Tekirdağ Kanser erken Teşhis ve eğitim merkezi adına Dr.Hülya Becerir,Tekirdağ Ana çocuk sağlığı ve Aile planlaması merkezi adına Uzm.Dr.Aynur Şahin,Tekirdağ Özel Makbule Ölçe,Özel Eğitimve Rehabilitasyon Merkezi adına Yaşar Güneş’e,Verem savaş Dispanseri adına Dr.Kutsal Alolo ,Tekirdağ Devlet hastanesi başhemşiresi Münevver Solak’a teşekkür ederek, birer teşekkür plaketi verdi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...