***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Mart 2010 Pazartesi

25 Kasım’da uyarı grevi yapan sendika yöneticilerine dava açıldı “Sen misin grev yapan?”

25 Kasımda yapılan grev eylemiyle ilgili açılan Davada Türk Tabipler Birliği Tekirdağ temsilcisi Abdullah Önen, Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ İş yeri temsilcisi Turhan Ege, Kesk İl Temsilcisi ve Eğitim Sen Şb Başkanı Behçet Atlı, Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Erdal Korkmaz hakkında açılan dava ve mahkeme sonucunda, mahkemenin 15 Nisan’da ertelenmesine karar verildi.
TTB - Tekirdağ Tabip Odası, KESK ve Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, DİSK /Genel-İş Tekirdağ Temsilciliği’nin katıldığı mitingde;
Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Kurtuluş yok, ya tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz, Direne direne kazanacağız, Yaşasın demokrasi mücadelemiz, Baskılar bizi yıldıramaz, Hak verilmez alınır, Zafer sokakta kazanılır. Sloganları atıldı.
Tekirdağ Tabipler Birliği merkez Konseyi üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu basın açıklamasını yaptı.
Basın açıklamasında;
“Tabip Odası başkanının, sendika başkan ve yöneticilerinin açıklama yapmaları mahkeme koridorlarında son buluyorsa bilinmelidir ki o ülkede, o şehir de demokrasiden söz edilemez. Demokrasinin birinci koşulu çoğulculuk, eleştiriye açık olmak ve demokratik kurumların görüş ve eleştirilerine ve aynı zamanda protestolarına tahammül etmekten geçer.
Oysa bu gün burada, ülkemizin demokratik kimliği ile tanınan şehirlerin başında gelen Tekirdağ'da, sendika ve oda yöneticilerinin 3 yıl hapis cezası ile yargılanmaları ile karşı karşıyayız. Bu davanın esas olarak başta sendika ve odalarımızın üyeleri olmak üzere bütün Tekirdağ demokratik kamuoyuna yönelik olduğunu biliyoruz. Hiç kimsenin ses çıkaramadığı, tepki gösteremediği, sendikaların açıklama, etkinlik yapamadığı, Tabip odalarının sağlık hakkına dahi sahip çıkamadığı bir ülkede sorunlarını tartışabilen bir Tekirdağ olamayacağı bilinmelidir.
Kaldı ki ülkemizde gerek ulusal gerekse onaylanmış uluslar arası sözleşme ve yasalar, en demokratik hak olan gösteri ve basın açıklaması yapma hakkını sınırlamadığı gibi. bunların yapılabilmesi için gerekli koşulları hazırlama yükümlülüğünü de devlete yüklenmiştir. Devletimiz bu yükümlüğü yerine getirmek yerine bu gündemlerin yargıya taşınma yolunu seçmektedir. Bizler ülkemizdeki yargıya güveniyoruz. Demokratik bir hakkın kullanılmasının yasalara, geleneklere ve toplumsal yaşamın gereklerine uygun olduğunu düşünüyoruz.
Ülkemizin içinden geçtiği dönem Neoliberal programın, çalışanlar başta olmak üzere en geniş halk kesimleri üzerinde yıkıcı sonuçlarının ortaya çıktığı bir dönem olarak yaşanıyor. Başta emeklilik hakkı olmak üzere sağlık hizmetini sınırlayan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasından sonra, şimdi de fiilen kamu hastanelerinin özelleştirilmesi anlamına gelen Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısı TBMM gündemine gelmiş durumda. Eğitimin piyasalaştırılması hazırlıkları, öğretmen atamalarındaki yetersizlik, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik dayatmalarının yanı sıra sendikalaşma önün. . ki engeller de göz önüne alındığında demokratik kitle örgütlerinin, sendikalarının misyonlarının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır.
Hastanesine, okuluna, işyerine, işyeri sağlık birimine sahip çıkmayan, çıkamayan bir toplumun geleceği karanlıktır. Bu kadar yapısal değişimleri tartışmanın, öneri getirmenin, eleştirmenin ve gerekiyorsa protesto etmenin önünün kesilmesi demek, "her şeyi ben söylerim, her şeyi ben bilirim!"' anlayışının hâkim kılınması demektir.
Bizler böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Ülkeyi yöneten idarecilerin her türlü demokratik tepkiyi adliye koridorlarına taşımasını doğru bulmuyoruz.
Ve yine bizler, dün olduğu gibi bu gün ve yarın da. Ülkemizin her yanında olduğu gibi Tekirdağ'da da, üyelerimizin ve en temel haklan kısıtlanan mağdurların haklarının korunması için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimi/i kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”denildi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...