***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ocak 2010 Cumartesi

VELİMEŞE’DE ÇOK ANLAMLI BİR GÜN YAŞANDI

Okulların yarıyıl tatiline girmeleri ve öğrencilerin karnelerini almaları, hem velilere, hem de öğrenci ve öğretmenler için anlamlı bir gün olurken, Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe beldesindeki karne dağıtım töreninde bir ilk yaşandı. Şehit Piyade onbaşı Armağan Galata’nın ailesi de törene katıldı.Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından söz alan kurucu müdür Fatih Eşkinoğlu ; ‘’ Eğitim ve öğretime başladığı bu ilk yılda okulumuzun eksikliklerin tamamlanmasında eğitime hazırlanmasında en büyük pay sahibi olan sn. belediye başkanımız Rasim Yüksel ve meclis üyesi arkadaşlarına bütün velilerimiz huzurunda teşekkür ediyorum, kendilerine her zaman minnettarız dedi.
Karne töreninde Okul Müdürünün konuşmasının ardından söz alan Velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel; bugün okulumuz için çok anlamlı bir gün, okulumuza ismi verilen Şehit piyade onbaşı Arman Galata’nın annesi, babası ve ağabeyi burada. Öğrencilerimizin karne sevincini yaşadığı bu anlamlı günde kendilerini burada görmekten son derece mutlu olduk. Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan evladımız Arman Galata’nın isminin okulumuzda yaşatılması bizim için onurdur, gururdur. Bu onuru gurur Velimeşe halkı olarak yaşıyoruz.
Bizim için Eğitim ve öğretim çok önemli. Velimeşe belediyesi olarak geldiğimiz günden beri okullarımıza tam destek veriyoruz. Beldemizdeki okullarımızın ihtiyaçlarını sanayi kuruluşlarımızla paylaşarak dayanışma içinde çözmeye gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Okulumuzun kurucu müdürü Fatih Eşginoğlu’nun okulumuza çok emekleri geçti.
Öğrencilerimize emekleri geçen okul öğretmenlerimize, sayın velilerimize, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yüksel Akyurt ve okulumuza ismi verilen Şehit piyade onbaşı Arman Galata’nın ailesinin huzurunda beldem adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün değerli öğrenci velilerimizden de bir isteğim var. Karneleri zayıf olan öğrencilerimize karşı anlayış içinde olsunlar. Çocuklarıyla daha fazla ilgilensinler. Öğretmenleriyle ve çocuklarıyla konuşarak problemleri çözmenin yollarını arasınlar. Öğrencilerimizden de vatana millete faydalı olmak için çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını bekliyorum’’ dedi.
Törende öğrencilerin şiirleri okumasının ardından Velimeşe Belediye başkanı Rasim Yüksel törene katılan şehit piyade onbaşı Arman Galata’nın babasına Atatürk’ün büyük bir portresini hediye etti. Törende Çorlu Milli Eğitim şube müdürü Yüksel Aykurt okula ismi verilen şehit Arman Galata’nın anne ve ağabeyine Atatürk’lü Türk bayrağı hediye etti.
Karne töreninde başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri törene katılan Velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel, Okul Müdürü Fatih Eşginoğlu, meclis üyeleri Mustafa Örnek, Ahmet Bican, İbrahim Kahraman Jandarma Karakol Komutanı Selçuk Sünbül ve Şehit P.onbaşı Arman Galatanın anne babası ve ağabeyi tarafından verildi. Yapılan törenin ardından Velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel Okula ismi verilen şehit onbaşı Arman Galata’nın
Ailesine Velimeşe köftesi ve Velimeşe bozası ikram etti. Aile başkan Rasim Yüksel’e ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yüksel Aileye makam aracını tahsis ederek Çorlu’ya gönderdi. HaberVe Foto: Abdurrahim Yıldırım

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...