***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ocak 2010 Cumartesi

Sedefçi Bayraktarla görüşecek

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü ‘’Roman açılımı’’na destek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de bu vatandaşların konut sorununu çözmek üzere özel projeler uygulamaya karar verdi. Edirne’de yaşayan Roman vatandaşlara da benzer konutlar yapılması için Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi TOKİ’ye giderek görüşeceğini ifade etti.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı bahçeli projeler uygulayacaklarını açıkladı. İlk uygulamalar Bursa Mustafa Kemal Paşa ve İstanbul Şile’de gerçekleştirilecek, konut sayısı belediyeler tarafından belirlenecek. Bayraktar, İzmir-Karşıyaka Belediyesi ile de görüştüklerini kaydetti.
“SEDEFÇİ BAYRAKTARLA GÖRÜŞECEK”
Yapılacak olan konutlarla ilgili olarak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüşmeye gideceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Roman vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması ve konut yapımı için yakın zamanda Ankara’ya giderek TOKİ Başkanımızla görüşeceğim” dedi.
“SULUKULE ELEŞTİRİLMİŞTİ”
Konutların, Roman vatandaşlara, konuta oturduktan sonra başlamak üzere, 100 lira taksitle satılabileceğini belirten Bayraktar, ‘’Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar’’ dedi. Roman vatandaşlar için yaşam alışkanlıklarına uygun olarak zemin 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanması planlanıyor. TOKİ’nin, Sulukule’de kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı ‘’Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi’’ çeşitli tartışmalara yol açmış, proje kapsamında, hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk’taki konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlanmıştı. Ancak, bazı vatandaşlar, su, elektrik parasını, taksitlerini ödeyemedikleri gerekçesi ile bu konutları da satmış ve tekrar bölgede yaşamak istemişti. ‘’Sulukule Kültürü’’nün yok edilmek istendiğine ilişkin iddialar, uluslararası boyutlara da taşınmıştı.
KAYNAK:EDİRNE HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...