***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ocak 2010 Cumartesi

TRAKYADA KAR HAYATI FELÇ ETTİ

HABER VE FOTO: Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
-Sibirya üzerinden ülkemize giren Trakya’da hayatı felç etti. Ulaşımda sorunlara neden oldu. Yapılan çalışmalarla ulaşımdaki sorunların önüne geçilmeye çalışılıyor.
-Yoğun kar yağışı Trakya’yı elektriksiz bıraktı. Enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ye verilen elektrik kesildi.
Yoğun kar yağışlı ve soğuk hava Trakya’da etkisini sürdürüyor. Birçok köy yolunda ulaşımda aksaklıklar meydana gelirken, yapılan çalışmalar ile bir yandan köy yollarının ulaşıma tekrar açılması sağlanırken diğer yandan meydana gelebilecek olan trafik kazaların önüne geçilmeye çalışılıyor.
Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne Hamzabeyli ile Uzunköprü yolları yoğun tipi ve kar nedeniyle zaman zaman kapandı. Tekirdağ'dan Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu yolları da kar nedeniyle kapandı. Kapalı olan Kırklareli Vize, Pınarhisar, yollarını açma çalışmaları sürdürülüyor.
Lüleburgaz’da kar önlemleri
Lüleburgaz’da da kendini hissettiren soğuk ve kar yağışlı havaya karşı önlemler alınıyor. Fen İşleri Müdürü nemci İnci’den alnına bilgiye göre; Lüleburgaz Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalarda, Edirne Bayrı, Medikent Hastanesi çevresi, İstanbul ve Fatih caddeleri, şehir mezarlığı yolu, şehir merkezi ve Adliye çevresinde çalışmalar sürerken, Karayolları da D-100 karayolunda temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
İnci, Belediye’nin vatandaşın mağduriyetini önlemek için elinden gelen gayreti gösterdiğini ve gece geç saatlere kara çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Lüleburgaz Belediyesi greyderler ile köy yollarında meydana gelebilecek aksaklıkların da önüne geçmeye çalışıyor.
Trakya'daki 3 il elektriksiz kaldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle, enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle, hafta sonunda, Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a verilen elektrik kesildi. Lüleburgaz’da da Cumartesi sabah saatlerinde elektrik kesintisi oldu.

TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Trakya'da kendilerinden herhangi bir arızanın söz konusu olmadığını TEAŞ'ın ulusal elektrik dağıtım sisteminden kaynaklanan arıza nedeniyle 3 ilde birden saat 08.00'den itibaren elektrik verilemediğini söyledi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...