***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ocak 2010 Cumartesi

Demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu’nun katledilişinin 17’nci ve Muammer Aksoy’un katledilişinin 20’nci yıldönümü nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı.
Barış, yayınladığı mesajda, genç yaşında aramızdan ayrılarak kurban edilen ve bu kısa ömründe hep barıştan, emekten, emekçiden yana olan Mumcu’nun, bu uğurda itilip kakıldığının, baskı ve zulüm gördüğünün altını çizdi.
Barış: “Demokrasi şehidimiz; Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 de evinin önünde arabasına yerleştirilen bomba ile karanlık güçlerce katledilişinin üzerinden 17 yıl geçti. Ankara Hukuk Fakültesinde asistanlık yaparken, 12 Mart döneminde gözaltına alınarak tutuklandı. Ama o hiç yılmadı. Askerliğini Ankara Mamak’ta “Sakıncalı Piyade”olarak yaptı. Yön, Kim, Devrim, Tük Solu, Ortam, Akşam, Milliyet ve Yeni Ortam gazetelerinden sonra, katledildiği 24 Ocak 1993 tarihine kadar Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Laik, Demokratik ve Çağdaş Hukuk Devletimizin, Türkiye Cumhuriyet’imizin yılmaz bekçisi ve ödünsüz savunucusu Mumcu yüze yakın kitap yazdı” dedi.
31 Ocak 1990 akşamı Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilişine de değ-inen Barış: “İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyeliği, 1961 Anayasasının hazırlanmasında komisyon sözcülüğü ve CHP Parti Meclisi üyeliği görevlerinde bulunan ve Ankara Barosu Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Muammer Aksoy da 12 Mart’ta tutuklandı” şeklinde konuştu.
Barış, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Laik, Demokratik ve Hukuk Devletimizin yılmaz bekçisi ve ödünsüz savunucusu Uğur MUMCU’NUN katledilişinin üzerinden 17 yıl, Demokrasi ve Hukuk Aşığı Prof. Dr. Muammer AKSOY katledilişinin üzerinden ise 20 yıl geçti, hala katledilişlerinin üzerindeki sır perdeleri çözülemedi. Bizce bilinen malum çevrelerin seslerini kısacaklarını, susturacaklarını zannettikleri bu Demokrasi Şehitlerimizin katledilişleri ters tepmiş, milyonlarca Uğur Mumcuları, Muammer Aksoyları doğurmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlar minnetle, saygıyla ve büyük bir özlemle anarken, katilleri kinle, nefretle lanetlenecektir. Demokrasi ve Şehitler Haftası dolayısı ile demokratik, laik ve çağdaş hukuk sistemimizden yana olan tüm Yurtseverlere, Atatürkçülere, emekçilere ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyor, demokrasi şehitlerimiz gazeteci Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy nezdinde tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...