***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ocak 2010 Cumartesi

OYAK Liselerarası Matematik Yarışması 1. Aşama sınavı İl birincileri törenle açıklandı

OYAK Grubu iştiraklerinin bulunduğu illerde 8 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışmasının 14 Kasım 2009 tarihinde 16 ilde eşzamanlı yapılan 1. Aşama sınavında il birincileri belirlendi. Buna göre Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi Nisan 2010 da İstanbul da gerçekleştirilecek olan final sınavında Tekirdağ ilini temsil edecek. Renault MAİS yöneticilerinin hazır bulunduğu ve Erguvan Restaurantta gerçekleştirilen İl Birinciliği Ödül Törenine Tekirdağ valisi Zübeyir KEMELEK in yanı sıra, il protokol üyeleri, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ile öğrenci aileleri katıldı. Birinci aşama sınavında Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi birinci olurken, Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Törende yarışmaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı ve katılan tüm okullara 1500 TL nakdi yardım yapıldı. İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet Altını verilirken, il ikincisi ve il üçüncüsü olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verildi.
Renault MAİS AŞ Genel Müdürü İbrahim AYBAR açılış konuşmasında; OYAK Liselerarası Matematik Yarışması HAYAT MATEMATİKTİR sloganıyla yıllardır yürüyor. Bundan 8 yıl önce başlatmıştık. O zaman 5 ilde sadece 107 okulumuzun katılımıyla başlamıştı. Zaman içerisinde bugüne geldiğimizde toplam 10 bine yakın öğrencimiz 8 yıl içerisinde bu yarışmada bulunmuşlar, ter dökmüşler. Ülkemizin bu projesi çok önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Aynı zamanda gençlerimize önemli ufuklar açtığını da biliyorum. Bugün tam 17 ilde bu yarışmayı yapmaktayız. Hedef gayet net; gençlerimize sorgulayıcı, araştırıcı, inceleyici, neden-nasıl sorularını daima soran ve sonuçları buna göre çeşitli kaynakları araştırarak ortaya koyan bir zihniyetle hayatlarınıza devam etmenizi istiyoruz. Bunun sonucunda inandığımız şey şu: Bilgiye sahip olacağız. Biz ne kadar bilgiye sahip olursak elimizde dünyaya pazarlayacağımız o kadar fazla şey olacak, dedi.
Vali Zübeyir KEMELEK de açılışta yaptığı konuşmada; İlimizin bu yarışmada temsil edilmesi ve öğrencilerimize fırsat tanınması bizler açısından son derece önem arz ediyor. Bu anlamda Renault MAİS Genel Müdürüne teşekkür ediyorum. Matematik hayat boyu gerekli olan bir bilim dalı. Hayatın her aşamasında ister bilimsel faaliyet içerisinde olun ister ticari veya başka hizmet sektörü içerisinde olun matematiksiz herhangi bir iş ve meslek düşünülemez. Ben öğrencilerimizin matematik çalışmalarına yarışma sonrasında da devam etmelerini diliyorum. Çünkü sizlerin yarışı bitmedi. Hayat boyunca bir yarış içerisinde olacaksınız. Matematik sizin başarınıza mutlaka katkı sağlayacaktır. Bütün gelişmiş ülkeler bilimsel gelişme sonucunda gelişmişlerdir. Kalkınmaların esas sebebi bilimsel gelişmedir, dedi. Konuşmaların ardından Sayın Valimiz ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren okulların öğrenci ve müdürlerine ödülleri verildi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...