***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ocak 2010 Cumartesi

Lüleburgazlı Romanlar: “Selenli’deki olaylar bireyseldir. Roman-Türk ayrılığı söz konusu değil”

HABER VE FOTO: Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Manisa’nın Selendi ilçesinde Romanlara karşı yapılan olayları gazetemize değerlendiren Lüleburgazlı Romanlar, Manisa’daki olayların kişisel bir mesele olduğu, Romanların Devletle ve Milletle herhangi bir sorununun olmadığı ve olamayacağı görüşünde.
Türkiye’nin kültürel zenginliğinin bir parçası ve İlçemizin de renkli simaları olan Roman vatandaşlarımız, “Biz toplumun bir parçasıyız. Polise, askere, savcıya, kaymakama bütün devlet kurumlarına saygımız sonsuz. Burada bize hiçbir ayrım yapılmıyor, her türlü ihtiyacımız karşılanıyor” diyor.
Batı Trakya Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gölce: “Manisa’daki olay kişisel bir meseledir, devlete de millete de saygımız sonsuzdur” dedi
Mustafa Gölce de, Manisa’da yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını, ancak olayın kişisel olduğunu ve Romanlarla Türklerin karşı karşıya gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Gölce: “Bizim toprak, bayrak talebimiz yok. Bizim taleplerimiz iş, eğitim, barıma gibi işler. Yani toplumun genel sorunları. Orada yaşanan gelişmelerden etkilenip, düşüncesizce hareket geçmeyiz. Biz toplumun bir parçasıyız” şeklinde konuştu.
Lüleburgaz Müzisyenler ve Roman Halk Dansları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Gürler: “Devlet burada bizim halimizi hatırımızı soruyor, bize destek oluyor. Geçtiğimiz günlerde bilgisayar bağışlandı bize. Roman çocukları okusun, eğitim alsın diye. Devlete de millete de saygımız sonsuz ve bir sorunumuz yok. Olmasını da istemeyiz” dedi.
Roman vatandaşlarımızdan Volkan Ümmüşoğlu da, Manisa Selenli’deki olayların Roman-Türk meselesi olarak görülmemesi gerektiğini, böyle bir zıtlaşmaya yalnızca Romanların değil bütün toplumun karşı olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...