***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ocak 2010 Cumartesi

Barış, TAMIFLU’yu sordu

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Kırklareli milletvekili Tansel Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi
Milletvekili Barış, verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından şu soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
Gribe karşı aktif etkili bir ilaç olan TAMIFLU, insana bulaşabilen kuş gribi tedavisinde etkili olduğu için kullanılmakta, diğer ilaçlar gibi gribin hastalık belirtilerine değil, grip virüsünün kendisine saldırarak, virüsü vücudumuzda öldürmeye yönelerek hastalığı yok etmektedir. Bu nedenle ölümcül kuş gribi gibi bağışıklık sistemimimizin yetersiz kaldığı durumlarda TAMIFLU kullanılmaktadır.
TAMIFLU, domuz gribi tedavisinde de elimizdeki en önemli ilaçlardan birisi, hatta domuz gribine karşı bilinen tek ilaçtır. TAMIFLU’ YA sadece ülkemizde değil tüm dünyada günden güne talep artmakta, ABD’de internet üzerinden sahteleri satıldığı gibi, İngiltere’de karaborsaya düştüğü, domuz gribinden ölümlerin arttığı Ukrayna’da TAMIFLU’nun ücretsiz dağıtıldığı söylenmektedir.
İşte böyle bir ilacın;
1) Ülkemizde Son kullanma tarihi biten TAMIFLU adlı ilaca, Bakanlığınız tarafından ilaç kutuları üzerine “kullanılmasında sakınca yoktur” mührü basılarak ömrünün iki yıl daha uzatıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Sağlık Bakanı’nın bu konu ile ilgili bilgisi var mıdır? Bir ilacın raf ömrü kutusuna yapıştırılan bir kâğıtla nasıl uzatılabilir?
2) Bakanlığınız, Raf ömrü bittiği halde, ilaç kutularının üzerine “kullanılmasında sakınca yoktur” mührü basarak, ilaçların ömürlerini uzatmak, ben yaptım oldu demek o kadar basit mi? O zaman, ilaç firmaları ve eczaneler, ellerinde kalan ve raf ömürleri dolmuş ilaçları bakanlığınıza müracaatla, ömürlerini uzattırabilirler mi? Bakanlığınızın bu yaklaşımı insanlarımızı evlerinde miadı geçmiş ilaçları kullanma konulusunda teşvik etmiyor mu?
3) Raf ömrü dolan milyonlarca TAMIFLU adlı ilacın, raf ömrü iki yıl uzatılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de gönderildiği iddia edilmektedir? Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bu ilaçların gönderilmesi ile ilgili KKTC Sağlık Bakanlığı bilgilendirilmiş midir?
4) Raf ömürleri biten ilaçların, ömürlerinin bir kalemde iki yıl gibi bir süre uzatılması doğru ise bu bir SKANDAL değilse nedir? Bu bilimin inkâr edilmesi değil midir? Bu halkın sağlığı ile oynamak değil midir? Bu uygulama suç teşkil etmez mi? Bu suçun devlet eli ile yapılmasını nasıl izah edilebilir? Bu önergemdeki iddiaları ihbar kabul ederek konu ile ilgili soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...