***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ocak 2010 Cumartesi

Fizik dâhisi, trenin önüne yatıp intihar etti

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Veliköy'beldesinde korkunç bir intihar olayı meydana geldi. Çevresinde 'Süper zeki' lakabıyla tanınan 22 yaşındaki Yakup Bilmedi, tren raylarının üzerine uzanarak, Edirne-İstanbul seferini yapan trenin kendisini ezmesini bekledi. İntihar için, görüş mesafesinin 'yok' denecek kadar az olduğu bir noktayı seçen Yakup Bilmedi, trenin rayları arasında, feci şekilde can verdi.
CESEDİ PARAMPARÇA OLDU
Genç adamın onlarca parçaya ayrılan cesedi, Çerkezköy İlçe Jandarma ekipleri ve Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine gelmesiyle toplanarak ceset torbasına konuldu. Yakup Bilmedi'nin cesedi Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, acı haber aileye tez ulaştı. Hastaneye gelen baba Mehmet Şirin Bilmedi sinir krizleri geçirirken, annesi ise olayı duyar duymaz baygınlık geçirdi. Doktorlar ayılan kadına yeniden iğne yaparak bir süre uyuttu.
MAKİNİST; GÖZ GÖZE GELDİK AMA
Bu üzücü olayın ardından büyük bir şok yaşayan 81742 Sefer sayılı trenin iki makinistinden biri olan Ramis Şen ise, gözyaşlarına hâkim olamayarak "Onu farkettiğimizde artık yapılacak bir şey kalmamıştı. Bir an için göz göze geldik. Hiç gözlerini de kapatmadan trenin onu ezmesini bekledi. Acil fren yaptık ama işe yaramadı." diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi.
TÜBİTAK'IN OLİMPİYAT KADROSUNDAYDI
Bu arada, tüyler ürperten bir intiharla hayatına son veren gencin, eğitim hayatındaki başarısı de çok dikkat çekiyor. Tekirdağ Fen Lisesi'nde okurken Tübitak'ın açtığı Fizik Olimpiyatları'na seçildi. Uzun süre Tübitak'ın Fizik Olimpiyatları Grubu'nda yer aldı. Öğretmenlerinin ifadelerine göre, daha ortaokulu bitirmeden lise matematiğini de öğrendi. Fizik alanında kendine ait iki adet 'teorem'i vardı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...