***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Aralık 2009 Cuma

K 1 YETKİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİ

K1 yetki belgesi sahibi Tüzel Kişilerin Dikkatine



11 Eylül 2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin Geçici 1 maddesinin 2. bendinde;
"25/02/2004 tarihinde ilk defa yetki belgesi kapsamında alınan faaliyetler için yetki belgesi almak üzere 25/2/2006 tarihine kadar başvuran ve başvuruya istinaden kendilerine yetki belgesi düzenlenenkerden; K türü yetki belgesi sahibi tüzel kişiler 31/12/2009 tarihine kadar, diğer yetki belgesi sahipleri ise 31/10/2009 tarihine kadar bu yönetmeliğin 13, maddesinde öngörülen hususlara ilişkin noksanları tamamlamak zorundadırlar" denmektedir.Karayolu Taşıma yönetmeliği'nin 13. maddesinin 8. bendinin 2 fıkrasında;"K1 yetki belgesi için başvuran kooperatifler dahil tüzel kişilerin, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus özmal taşıtlarla en az 75 ton taşıma kapasitesine ve 10.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır." denmektedir.31/12/2009 tarihine kadar K1 yetki belgesi sahibi tüzel kişilerin yetki belgelerinde ekli bulunan taşıtlarının istiap hadleri toplamının 75 ton'a çıkarılması ve sermaye veya işletme sermayesinin en az 10,000 TL olması gerekmektedir. . Aksi taktirde yönetmelik gereği gerekli şartları sağlamayan şirketlerin yetki belgeleri Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği iptal edilecektir.


Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 19 maddesinde;
Yetki belgesi sahipleri, sahip oldukları yetki belgesini bir başka yetki belgesiyle değiştirebilirler. Buna göre:
a) Yetki belgesi sahiplerinin, sahip oldukları yetki belgesini, ücreti daha fazla olan bir yetki belgesi ile değiştirmek istemeleri halinde; talep edilen yetki belgesi için bu Yönetmelikte öngörülen şartları sağlamaları ve her iki yetki belgesinin değişiklik tarihindeki geçerli tam ücretleri arasındaki ücret farkını ödemeleri kaydıyla yetki belgeleri değiştirilir.
b) Yetki belgesi sahiplerinin, sahip oldukları yetki belgesini, ücreti daha az olan bir yetki belgesi ile değiştirmek istemeleri halinde; talep edilen yetki belgesi için bu Yönetmelikte öngörülen şartları sağlamaları kaydıyla her iki yetki belgesi arasındaki ücret farkının iadesi yapılmaksızın yetki belgeleri değiştirilir.denmektedir.Talep edilmesi halinde K1 yetki belgeleri ücretsiz olarak K2 yetki belgeleri ile değiştirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...