***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Ekim 2009 Cuma

KENT KONSEYİ, KAYMAKAM DEMİR’İ ZİYARET ETTİ

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri İlçemiz Kaymakamı Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz hafta Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu’nda yapılan Olağan Üstü Genel Kurul sonucunda, İçişleri Bakanlığınca yeni çıkartılan Kent Konseyi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik hükümleri gereğince, yeni seçilen Kent Konseyi Başkanı İsmet İlteralp ve Yürütme Kurulu Üyeleri Kaymakam Mustafa Demir’i makamında nezaket ziyaretinde bulundular.
Kent Konseyi Başkanı İlteralp, Kaymakam Demir’e, Kentin sorunları ve Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir Babaeski olmalı ve Kent Konseyinin İlçe’de bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında şunları söyledi;
“Kent Konseyleri Belediye çalışmalarında Şehirciliğin gelişmesinde Belediye Başkanlarının en yakın çalışma arkadaşlarıdır. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasında, Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanılmasında Belediye çalışmalarına en büyük yardımcıdır. Kadın ve Gençlik Meclisleri başta olmak üzere katılımcı yönetim anlayışına dayalı çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasına dayanan çalışma gurupları oluşturmak birinci hedef olmalıdır. Seçilecek Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanı, Belediye Başkanı ile uyumlu bir çalışma içine girerek Kent Vizyonunu geliştirecek, hemşerilik bilincinin geliştirilmesine ve Babaeski’mizi bir Avrupa Kenti olma aşamasında kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkmayı ilke edinmelidir.”
Kaymakam Mustafa Demir ise yaptığı açıklamada, bu ziyaretten çok mutlu olduğunu ve Babaeski halkı için Kent Konseyine olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini ifade etti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...