***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Temmuz 2009 Cuma

Yağmur altında açılış


Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’in açılışını yaptığı Doruk Şirketler Grubu bünyesinde un sanayiciliği alanında faaliyet gösteren Doruk Una Değer Katma A.Ş., Tekirdağ’daki 4’üncü un fabrikası Doruk Marmara Un Fabrikası’nı (DORMAR) hizmete açtı. Açılış Temmuz ayında olmasına rağmen adeta bir muson yağmuru altında gerçekleşti. Açılışa Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Milletvekillerinden Prof. Dr. Necip Taylan ve T.Ziyaeddin Akbulut, Belediye Başkanı DR. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek , İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, ile sivil toplum örgütleri temsilcileri iş adamları yer aldılar.
Son teknoloji üretim imkânları, 65 bin ton buğday depolama ve günlük 1.500 ton buğday kırma kapasitesiyle Türkiye’nin en çağdaş un fabrikalarından biri olma özelliğine sahip Doruk Marmara UN Fabrikası açılışında, Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gencer ve grup yöneticileri de hazır bulundular. “Bir buğday tanesinden dünyalar kurmak”
Tekirdağlı çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen Doruk Marmara Un Fabrikası’nın açılış töreninde konuşan Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gencer, dünyada yaşanan olumsuz ekonomik koşullara rağmen, 13 milyon dolar gibi önemli bir yatırımla Türkiye’ye yeni bir üretim alanı ve iş kapısı açmış olmanın mutluluğunu taşıdıklarını söyledi.
Gencer şöyle devam etti: “Bir buğday tanesinden dünyalar kurmak amacıyla yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada, Tekirdağ’da üretim yaparak dünyanın dört bir yanına Türk ununu taşıyacak dördüncü fabrikamızın faaliyete başlamasından büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” Gencer, 1972 yılında ilk fabrikalarını yine Tekirdağ’da açtıklarını ve 37 yıllık tecrübenin ürünü yeni yatırımlarla, dünyanın en büyük un ihracatçısı konumuna gelen, Türk ununu dünyanın tüm coğrafyalarına taşıyan bir şirket olduklarını kaydetti.
“Krize rağmen yeni yatırımlarımıza hız verdik”
Doruk Şirketler Grubu olarak, tarladan sofraya, tahıldan lokmaya en kaliteli ve sağlıklı ürünü sunmayı amaç edinmiş, konusunda öncü ve uzman kimliğiyle fark yarattıklarını söyleyen Gencer sözlerini şöyle sürdürdü: “Un sanayiciliğinde cesaretle gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımımız Doruk Marmara Un Fabrikası ile yerli üretimi destekleyerek ülke kalkınmasında Doruk Şirketler Grubu olarak etkin bir rol üstleniyoruz. Küresel krizin yaşandığı böylesi bir dönemde 13 milyon dolar tutarındaki bu yeni yatırımın, yaratacağı yeni üretim alanı ve istihdamla ülkemiz için önemli bir değer olacağına inanıyoruz.
Yeni fabrikamız Tekirdağlı üreticilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise yaptığı kısa konuşma ile Tekirdağ ilinin tarım konusunda ki verilerine değinerek Türkiye içinde bölgesel önemine vurgu yaptı. Son olarak konuşan Bakan Eker sözlerine rahmet ve bereket yağışları ile geldiğim Tekirdağ da hepinizi selamlıyorum diyerek başladığı sözlerinde; Tekirdağ ilindeki yatırımların önemine değindi. dünya ülkelerinin buğday ile tanışmasına Anadolu sayesinde olduğunu hatırlatan Bakan Eker; uygulamaya başladığımız sertifikalı üretim desteklemelerinin önemini dikkat çekti. Son 6 yılda buğdayın kalitesinin arttığını da ilave eden Tarım Bakanı fiyatların eylül ayından itibaren artacağını belirtti. Daha sonra sanal olarak bir açılış gerçekleşti. Yapılan ikramların yanı sıra yağan şiddetli yağmur nedeni ile davetliler yaklaşık bir saat mahsur kaldılar.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...