***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Temmuz 2009 Cuma

Unpaş Fabrika Binası İncelendi


Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Çerkezköy yolu üzerinde bulunan Unpaş A.Ş ye ait Uncular fabrikası olarak bilinen fabrika binası harabe görüntüsüyle çevre sağlığı ve vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz etmektedir.
Belediyemize konu hakkında gelen şikayetler uyarılar neticesinde Belediye Başkanı Ünal Baysan konu ile bizzat ilgilenerek çözümü konusunda çalışmalar başlattı. Belediye encümeninin 22/04/2009 tarih ve 2009/466 sayılı kararı ile Namık Kemal Üniversitesine müracaat edilerek, teknik açıdan binanın kontrolü ve teknik raporun hazırlanması hususunda yazışma yapılmıştır.
Meclis üyesi ve İmar Tadilat komisyon üyesi Evren Özmen Bulut bu konu hakkında görevlendirilerek Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden gelen heyetle bina denetlendi.Heyette Namık Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Güner, Yardımcı Doç. Perihan Biçer, Yardımcı Doç.Ayşe Kopuz ve Yüksek İnşaat Mühendisi Timur Cihan dan oluştu. Çorlu Belediyesini temsilen Meclis Üyesi ve İmar Tadilat Komisyon üyesi Evren Özmen Uludağ yer aldılar.
Ortak istişare ile oluşturulan teknik heyet mevcut yapılar hakkında somut olarak inceleme çalışması yapmıştır. Bu teknik çalışmasının oluşması için önceden ilgili kurumlarla yazışmalar yapılarak teknik heyet kurulup gerekli incelemenin yapılması sağlanmıştır. Bu yazışmalar 15/04/2009 tarih ve 2285 sayılı yazımıza istinaden 16/04/2009 tarih ve 1899 sayılı Tapu Sicil Müdürlüğü, 15/04/2009 tarih 2291 sayılı yazımıza istinaden 15/05/2009 tarihli İlçe Emniyet Müdürlüğü, 27/05/2009 tarihinde İtfaiye Müdürlüğümüzle, 10/06/2009 tarih ve 647 sayılı Encümen Kararımız, 17/06/2009 tarih ve 3439 sayılı Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesine İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından gönderilen Teknik Rapor Hazırlanması konulu yazılarımızdır.
Tüm bu yazışmalardan ve çalışmalardan anlaşılacağı üzere konu hakkında Belediye olarak gerekli hassasiyet ve önem gösterilmiştir. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Abdurrahman Güner yapılan inceleme sonucunda konu hakkında bilgilendirme açıklaması yapmıştır. Güner ‘Raporumuzu yerel yönetime vereceğiz. Yıkım kararı belki bizim önereceğimiz bir karar değil. Bununla ilgili değerlendirme yapacağız. Nihai kararı yerel yönetim verecek. Teknik açıdan bu bina nasıl değerlendirilir, değerlendirilir mi? Mimari açıdan durumu nedir. Bunu bir rapor halinde sunacağız.’Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar tadilat üyesi Evren Özmen Uludağ yaptığı açıklamada ‘Göreve gelmeden önce seçim çalışmalarımız sırasında binanın ne durumda olduğunu gördük. Durumunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk işimiz bu bina için ne gerekiyorsa yapacağımızı her ortamda söyledik. İlgili kurumlarla yazışmalar yaparak bu günlere geldik. Binanın mülkiyetinin sorunlu olduğunu öğrendik. Yaptırım yapmak için resmi kurumlarla ortak çalıştık. Halk sağlığını korumak ve çevreye herhangi bir zarar vermemesi konusunda da belediye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...