***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Temmuz 2009 Cuma

AK Parti Kapaklı Belediye Meclisi üyeleri İhraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi


AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, düzenlediği basın toplantısında, Kapaklı Belediye Başkan Vekilliği Seçimleri'nde, grup kararına uymayarak DSP'li Adayı destekleyen partilerinin 3 Meclis Üyesi'nin partiden ihraç edilmesi için İl Disiplin Kuruluna başvuru yaptıklarını açıkladı.
Başkan Sait Yazı, “Eğer, seçildikleri kitleye saygıları varsa belediye meclis üyeliğinden istifalarını talep ediyorum” dedi ve AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Osman Aşık, Kenan Efeoğlu ve Hasan Acar’ı
istifaya çağırdı.
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı dün düzenlediği basın toplantısında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın, gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından geçen ay gerçekleştirilen Kapaklı Belediye Başkan Vekilliği
Kapaklı Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde, partinin aldığı karara uymayan AK Parti Kapaklı Meclis Üyeleri Osman Aşık, Kenan Efeoğlu ve Hasan Acar’ı partiden ihraç edilmesi için İl Disiplin Kuruluna başvuruda bulunduklarını söyledi.
BAŞKAN SAİT YAZI, “KARARI İL DİSİPLİN KURULU VERECEK”
14.30’da AK Parti İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, önceki akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Osman Aşık, Kenan Efeoğlu ve Hasan Acar’ın kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na oy birliği ile sevk edildiğini, kendisi ile birlikte toplantıya katılan yirmi sekiz üyenin mütabakatı ile bu kararın alındığını belirtti.
BAŞKAN YAZI,
“PARTİMİZİ KAMUOYU NEZDİNDE ZOR DURUMDA BIRAKTILAR”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, partilerin kendilerine göre tüzüklerinin bulunduğunu ve alınan grup kararlarının bağlayıcı olduğunu ve partililerin bu tüzük dışında da kendi başlarına göre hareket etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.Başkan Sait Yazı, “Kapaklı Meclis grubumuz seçimlerde daha önce aldığımız karara uymayarak Demokratik Sol Parti’yi desteklediler. Meclis üyelerimiz bu hareketleri ile partimizi Demokrat Parti karşısında ve kamuoyu nezdinde zor durumda bıraktılar. Elbette ki bu davranışlarının parti tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre sonuçları olacaktır” dedi.
BAŞKAN SAİT YAZI, “SEÇMENE SAYGILARI VARSA İSTİFA ETSİNLER”
Başkan Yazı, hiçbir meclis üyesinin ve parti mensubunun kendisini partilerden üstün görmemesi ve partilerin de buna izin vermemesi gerektiğini belirtti. Başkan Sait Yazı, “Üç meclis üyesini kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Seçmene, sandığa, seçildikleri kitleye saygıları varsa belediye meclis üyeliğinden istifalarını talep ediyorum.” dedi ve AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Osman Aşık, Kenan Efeoğlu ve Hasan Acar’ı istifaya çağırdı.
BAŞKAN YAZI, “AK PARTİ’DE HİÇ KİMSE KAFASINA GÖRE HAREKET EDEMEZ”
İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ile birlikte İlçe Yönetim Kurulu toplantısına katılan AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Hamit Oral’ da “AK Partinin bir yönetmeliği ve tüzüğü vardır, kimse kafasına göre hareket edemez. Partimiz içinde yer alan herkes partinin aldığı kararlara uymalıdır” dedi ve ilçe yönetim kurulu tarafından alınan kadarı desteklediğini söyledi.
BAŞKAN SAİT YAZI, “İRAN İÇİN AYAKLANANLAR NEREDE?”
Başkan Sait Yazı, basın açıklamasında Doğu Türkistan konusuna da değindi. Başkan Sait Yazı, “Doğu Türkistan’daki katliamları kınıyoruz. İran’daki olaylar karşısında dünya hep birlikte ayaklanırken resmi olarak ölüm sayısının 156 olarak açıklandığı fakat gerçek sayının çok daha fazla olduğu Doğu Türkistan’daki katliama karşı dünyanın sessiz kalmasını kınıyoruz” dedi.
Türkiye’nin bu katliama tepki verdiğini ve vermeye de devam edeceğini de ifade eden Başkan Sait Yazı, “Osmanlı döneminde nerede zulüm varsa oraya haber gönderildiğinde zulüm ortadan kalkıyordu. Türkiye’nin de dünyada Osmanlı gibi güçlü ve söz sahibi olması için mücadele ediyoruz” dedi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...