***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Temmuz 2009 Cuma

Vali Aydoğdu, ‘bereket’ ile geldi


Valiler Kararnamesi ile, Kırklareli’ne atanan Vali Cengiz Aydoğdu, görevine başladı. Sağanak yağmur ile birlikte Kırklareli’ne gelen Vali Aydoğdu, Artvin Valisi iken, tüm metinlerini kendi yazdığı ‘Göğe Komşu Topraklar Artvin’ DVD-VCD ve Kitap projesine göndermede bulunarak; “Göğe komşu topraklar’ demiştik, Kırklareli’ne gelirken gökyüzünü de getirdim” dedi.
Saat 16.15’de Valilik binası önünde karşılanan Vali Aydoğdu, şiddetli yağmur sebebiyle karşılamanın Valilik binası içerisinde gerçekleşmesini söyledi. Polis tören mangasına selam verdikten sonra, emniyet mensuplarına; “Arkadaşlar özür dilerim, yağmurda sizleri beklettim” diyerek içeri geçen Vali Cengiz Aydoğdu, burada Vali Yardımcıları; M.Zeki Koçberber, Volkan Köksal, I. Hakkı Çınarsoy, Halis Peker, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir ve diğer ilçelerimizin Kaymakamları, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Valilik personeli ve karşılamaya iştirak eden tüm Daire Müdürleri ile tanıştı.
Vali Aydoğdu, daha sonra makam girişinde, küçük bir öğrenci tarafından kendisine sunulan çiçeği kabul etti. Ardından, Kırklareli Valiliği makamına oturan Aydoğdu, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.
“Göğe komşu topraklar’ demiştik, gelirken gökyüzünü de getirdim Kırklareli’ne. Yağmurla birlikte geldik” diyerek konuşmasına başlayan Vali Aydoğdu, şunları kaydetti;
“Valiler, Devletin memurlarıdırlar. Hükümetlerin politikalarını uygulamak üzere, illerde görevlendirdiği Devlet memurlarıdırlar. Valiler burada makamı, belirli bir süre işgal etmek için değil, bir şeyler yapmak için görevlidirler. Bir programı ve planı vardır, Hükümetlerin cari olan programları vardır. Bu çerçevede üzerimize düşeni yaparız.
Kırklareli’de de; üç, belkide beş yıl boyunca, Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Bakanlar Kurulu’nun burada temsil görevini ifa etmeye çalışacağız. Bu arada mutlaka, görevimizin yüklediği sorumluluk içerisinde bizim de yapacağımız, buradaki Il Valisi’nin tutumunu, tavrını yansıtacak, bir çalışma haritamız olacaktır. Zaman içerisinde bu haritayı hep birlikte yapacağız. Bizim ilkemiz; bu haritayı Kırklareli halkı ile birlikte yapmaktır. Yasaların ve hükümet programının çerçevesinde, bu programı hayata geçirme uslübu kesinlikle Kırklarelililer’in ve Valiliğin damgasını taşıyacaktır.
Hepinize çok teşekkür ediyorum.”
Vali Cengiz Aydoğdu konuşmasının ardından, Vali Yardımcıları ile birlikte basına kapalı olarak bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...