***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ocak 2010 Cuma

Kristal-İş, Toplu İş Sözleşmesine başladı

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kristal-İş, 22’nci dönem Toplu İş Sözleşmesine başladı.
Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Habib Çalışkan, toplu iş sözleşmesindeki asıl konularının müteahhit taşeron çalışanlarını, Kristal-İş’in bünyesine almak olduğunu söyledi.
Kristal-iş sendikası olarak 22 dönem toplu iş sözleşmesi olumlu biteceğine inandığını söyleyen Çalışkan:“22’nci dönem toplu iş sözleşmesinde idari maddelerden hiç taviz vermeden ve bu konuda cam işçisinin dik durduğunu ve güvenimizin sonsuz olduğunu söylemek isterim. Krizi de başarıyla atlatacağımıza inanıyoruz. 22 dönem toplu iş sözleşmesinde bu dönem bizim asıl konumuz fabrika içindeki müteahhit taşeron çalışanlarını kristal-iş sendikasının bünyesine almak olacaktır. Bu konuda kararlıyız onun adı grevse ona da varız” dedi.
Çalışkan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Amerika’da başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, Trakya’yı etkilediğini ve birçok işyerinin kapandığını ve birçok işçinin işten atıldığını söyledi. Çalışkan: “Bu işyerlerinde çalışanlar, sendikasız olduklarından hiçbir direnç gösterememişlerdir. Özellikle bizim örgütlü olduğumuz Şişe Cam fabrikaları da kısmi olarak ekonomik krizden etkilenmiştir. Ama hiçbir arkadaşımızın burnu kanamamıştır”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...