***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ocak 2010 Cuma

Hedefimizi yakaladık, şimdi kendimizle yarışıyoruz

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, ilimizdeki çalışmalarıyla ilgili olarak, hedeflerini yakaladıklarını söyledi. Canbazoğlu, burada göreve başladığında, teşkilat olarak kendilerini bir önceki yıl ile karşılaştırdıklarını, şu anda da kendileriyle yarıştıklarını dile getirdi. Kırklareli’nde suç oranlarını büyük oranda azalttıklarının altını çizen Canbazoğlu, personelin motivasyonuna da azami önem verdiklerini ifade etti.
Polis ne kadar çok çalışırsa, suç sayısı da o kadar çok artar, çünkü işlenen suçlar açığa çıkar
Kırklareli kamuoyunda en fazla beğeni toplayan ve performansı sürekli üst seviyelerdeki kurumların başında gelen Il Emniyet Müdürlüğü, Mehmet Behzat Canbazoğlu önderliğinde, ilimizin huzuru ve güvenliği için durmaksızın çalışmaya devam ediyor. 2007 yılının sonlarında ilimizde göreve başlayan Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, geçen zaman zarfında Kırklareli’nde asayiş olaylarının sayısında hatırı sayılır azalmalar olduğunu kaydederek, halen bu durumda minimal veriler yakalamak için çalıştıklarını belirtti.
Canbazoğlu, gazetemize yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti:
“Kırklareli’nde göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmalarla hedefimizi yakaladığımızı düşünüyoruz. Ilimizde suç işleme oranların da büyük azalmalar oldu. Aslına bakarsanız, veri olarak işlenen suç sayısı yükselmiş gibi gözükmektedir. Ancak bu, polisin ne kadar çok çalıştığının bir göstergesidir. Çünkü bu sayede birçok olay açığa çıkmıştır. Eğer suç işleme sayısında herhangi bir değişkenlik görülemezse bu, olayların aydınlanmadığı ve tespit edilmediği anlamına gelir. Suç tespitlerinin sayısı ne kadar çok arttarsa, polisin çalışmaları da o derece yoğundur.”
Canbazoğlu bu açıklamasıyla, suç oranı ile suç sayısı arasındaki sayısal farka dikkatleri çekiyor. Yani anlatılan konu, suç tespitindeki sayıların artışı ile suç oranındaki azalmaların birbiriyle aynı olduğu anlamına geliyor.
Bu konudaki açıklamalarına önemli dipnotlarla devam eden Canbazoğlu, “Eğer suç oranı ile faili meçhul sayısı da artıyorsa, o zaman büyük problemler var demektir. Fakat ilimizde şu ana kadar böyle bir durum yaşanmadı. Teşkilattaki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde, tüm suçların failleri tespit edilmiş ve gerekli işlemler yapılmıştır.” diye konuştu.
MOBESELER yakında hizmette
Kırklareli’nde göreve başlamasının ardından fiziki işleyişte de yeniliklere imza atan Canbazoğlu, araçların hepsinin yenilendiğine, benzin istikaklarının artırıldığına dikkat çekti. “Bu yeniliklerin ve iyileştirmelerin hepsini vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yapmaya çalıştık. Devriye ekiplerimizi artırdık. Önleyici zabıta hizmetlerimizi yoğunlaştırdık. Yaya devriye hizmetlerini çoğalttık. Haftasonları kalabalık ve işlek noktalardaki görevlendirmelere daha fazla özen gösterdik. Pazaryerinde caydırıcı, önleyici ve müdahale edici tedbirlerimizi aldık. Ayrıca pazaryerinde kurduğumuz kamera sistemi sayesinde birçok faili meçhul olayın önüne geçtik ve olayları çözdük.” diyen Canbazoğlu, kamera sisteminin faydalarına da değindiği açıklamalarında beklenen MOBESE hizmetine de yer verdi.
Yakın zamanda MOBESE’leri hizmete sokmayı planladıklarını belirten Canbazoğlu, bu konuda meydana gelen aksaklıkların taşeron firma bünyesinde yapılan eksik çalışmalar nedeniyle meydana geldiğini söyleyerek; firmanın sistemi şartnameye uygun kurmadığını tespit ettiklerini, bu tespit sonrasındaki girişimlerin ardından herşeyin tekrar şartnameye uygun hale getirildiğini vurguladı.
Mobese’nin yanısıra şehirde kullanılan muhtelif yerlerdeki kameraların da, çalışmalarına büyük katkı sağladığını kaydeden Il Emniyet Müdürü, “Çevresel kamera sistemlerinden, çoğu zaman faydalanıyor ve olumlu sonuçlar alıyoruz. Işyeri, bina, bahçe vb. yerlerdeki kamera sayıları ne kadar artarsa bu, hem caydırıcılığı arttırır, suçların önlenmesine olumlu katkılar sağlar, faillerin tespitine yardımcı olur, hem de kullanılan mülk veya mekanın güvenliğinde önemli bir unsur haline gelir. Bu tarz kameraların ilin huzur ve güvenliği açısından artması iyi bir gelişmedir. Zaten artık bu sistemlerin satışını yapan firmalar fiyatlarda da makul rakamlar belirliyor, çeşitli ticari kolaylıklar da sağlıyor.” dedi.
Yaptığımız görüşmelerde Toplum Destekli Polis’lerin çalışmalarının ne düzeyde olduğunu da sorduğumuz Mehmet Behzat Canbazoğlu şunları söyledi:
TDP hakkındaki yorumları vatandaşın ağzından duymalıyız
“Toplum Destekli Polislerimiz bizim açımızdan bakıldığında görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ama bu konudaki en önemli yorumları yine vatandaşımızın ağzından duymak gerekir. Onlar ne düşünüyor, bu çok önemli. Arkadaşlarımız kendilerine verilen talimatla, belirlenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelerde gezip, insanlarla birebir diyalog içerisinde oluyor. Apartman yöneticileri ile görüşüyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın onları benimsediğini tahmin ediyorum. Herhangi bir olay olduğunda vatandaşımız ilk olarak onları arayabiliyor. TDP birimine yönelik çalışmalar çerçevesinde diğer iller ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz.”
Polis teşkilatının ilin her noktasında aktif rol oynadığını dile getiren Canbazoğlu, okullarla irtibat halinde görevlileri olduğunu, karşılıklı iletişim sayesinde eğitim-öğretim hayatında da polisin elinden gelen herşeyi yaptığını belirtti. Bununla beraber okullardaki nöbetçi öğrenci-nöbetçi öğretmen sisteminin önemine dikkat çeken Canbazoğlu, bu konuda Il Milli Eğitim Müdürlüğü ile de diyalog içerisinde olduklarını söyledi.
Vatandaşın günlük hayatında dikkatli ve şüpheci olmasının asayiş olaylarında etken rol oynayacağını belirten Canbazoğlu, “Kırklarelililer, her türlü şikayet ve görüşlerini bizlere bildirebilirler. Personelimiz ile ilgili memnuniyet ve varsa şikayetlerini de çekinmeden bizlere aktarabilirler. Bu konuda kapımız herkese açıktır.” dedi.
Morali yüksek olan personelin, verimi de yüksek olur
Son olarak personele gösterilen alakayı da açıklamalarına ekleyen Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, “Personelimizin motivasyonuna çok önem göstermekteyiz. Bu anlamda çeşitli faaliyet ve organizasyonlar düzenleyerek onlara moral kazandırıyoruz. Yemek ve eğlence organizasyonları, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sağlanan para ödülleri, takdir belgeleri gibi biçok fonksiyonel unsurlarla onların göreve olan adaptelerini sağlam ve taze tutuyoruz. Çünkü morali yüksek olan personelin, verimi de yüksek olur.” diye konuştu.Canbazoğlu, Kırklareli’ndeki huzur ve güveni en iyi düzeyde sağlayabilmek adına çalışmalarının her zaman devam edeceğini belirterek, hizmet konusunda da, “Ben göreve geldiğim ilk yıl performansımızı teslim aldığım yılla karşılaştırdım. Ondan sonraki yıl, bir önceki yılla karşılaştırmaya başladım. Yani şu anda kendimizle yarışıyoruz.” dedi.
KAYNAK.GAZETETRAKYA.COM

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...