***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Aralık 2009 Salı

M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi AB de





Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesinin köklü okullarından biri olan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından iki temsilci okulu ziyaret edecekler.
4 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek olan ziyarette AB Eğitim ve Gençlik Programları doğrultusunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Proje kapsamında Endüstri Meslek Lisesinin yanında Çorlu Belediyesi, Tagit, Çisat, Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sektörünün temsilcileri, Çap Prefabrik Yapı Sistemleri ve Koleksiyon fabrikası temsilcileri ile diğer sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve diğer okul müdürlerinin katılacağı bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılacaktır.
Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, De Monte Mobilya ve Yapı Elemanlarının imalatında Avrupa’ daki Yeniliklerin Deneyiminin Kazandırılması konulu proje kapsamında Fransa’ nın Lauviers şehrini ziyaret etmişlerdir. Geçtiğimiz Haziran ayı içinde yapılan bu ziyaret, De Monte Mobilya Yapı elemanlarının Avrupa’ da ki imalatını incelemek ve bilgilenmek üzere yapılmıştı.
Okul Müdürü Caner Baysal ‘Okulumuz AB projelerini yakından takip etmektedir. Bizler artık kabına sığmayan bir okul olduk. Deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi arttırmak, AB ülkelerinde ki deneyim ve tecrübeleri paylaşmak ve geliştirmek üzere bu tür girişimlerde bulunmaktayız. Haziran ayı içinde okulumuzdan bir grup öğretmen ve öğrenci Fransa’ya gitmişlerdir. Bu ziyaretlerinde öğrencilerimizin mesleki ve deneyimlerini arttırmak, farklı kültürleri ve farklı dilleri öğrenmeye fırsat oluşturmak. De Monte Mobilya ve yapı elemanlarının kullanımını yaygın olarak araştırarak ekolojik dengenin daha fazla bozulmamasına katkı sağlamak. Proje kapsamında 5 öğretmen ve 33 öğrenci ile geçtiğimiz Haziran ayında Fransa’nın Louviers şehrini ziyaret etmişlerdir. Yaygınlaştırma çerçevesinde Cuma günü okulumuzda Ankara’ dan gelecek olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından 2 temsilci bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapacaklardır. Bu toplantıda okulumuz yanında Belediyemiz ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri de katılacaktır.
Endüstri Meslek Lisesi başta ilçemizi ve ülkemizi Avrupa da en iyi şekilde temsil etmekte ve bu konuda gerekli tecrübe ve deneyimlere sahip bir okul olmuştur.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...