***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Aralık 2009 Salı

KIRKLARELİ İLİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI





Kurban Bayramı münasebetiyle Kırklareli Valiliğince düzenlenen Bayramlaşma Programı, Bayramın 1. günü olan 27 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde başladı.
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Bayramlaşma Programında yaptığı konuşmasında, herkesin Kurban Bayramını kutlayarak;
“Değerli dostlar ben Kırklareli’nde ilk bayramımı yaşıyorum. Kurban Bayramı olduğu için, bu bayramlaşma programı dışında daha rahat bir bayramlaşma yapılması için, ama bunu öğleden sonraya yada ileriki günlere alırsak bizim programımız araya girer düşünülerek, bu güne ve bu saate alındı. Herkes kendi ailesi, dostları yakınları ile bayramlaşsın diye ve kurban kesenlerinde Allah kabul etsin.
Biliyorsunuz ki bugünlerde bütün dünyada görülen bir grip, bir salgın yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımız, doktorlarımız, sağlıkçılarımız açıklama yapıyor. Bayramlarda bizim için öpüşme, koklaşma, tokalaşma, kucaklaşma, birbirimizle samimi olma günleri. Bu konuda da dikkatinizi çekiyorum. Bizde bu yüzden programımızda hastane ziyaretini, kalabalık askeri birlik gibi yerlerin ziyaretini çıkardık. Ancak, huzurevi, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarına muhakkak gidelim. Çok kısa bir sürede olsa 15-20 dakikalık programlarımızla ziyaret edeceğiz.
Ülkemizin, milletimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin bu bayramlar. Senede 2 defa, millet olmamızı idrak etme fırsatımız var. Çocukluğumuzdan itibaren bu geleneklerimizle insanlarımıza adeta uygulamalı olarak öğretiyoruz. O yüzden dünyanın bütün büyük ülkeleri, her şeye rağmen ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozamıyorlar. Bu tür günlerde, kendimizi daha dinç, dayanak noktalarımızı, samimiyet noktalarımızı, ortak kaderimizi yeniden hatırlıyoruz. Neticede hepimiz yaratılıp bu dünyaya gönderilmiş varlıklarız, böyle bir kaderimiz var. Ayrıca coğrafya olarak, tarih olarak kaderimizi hatırlıyoruz.
Bir Alman Filozof diyor ki; 21. yüzyılda insanlar tarihte hiç olmadığı kadar hiç konuşmadan birbirlerine bakıyorlar. Toplu taşıma araçlarında, otobüslerde, trenlerde… Konuşmadan bakmak diyor düşmanlığı cezp eder Böyle konuşmadan bakmak. Ama bir selam, bir merhaba dostlukları başlatır. Bu da bizim geleneklerimizin esası. İlk insan bu yana bazı şeyler hiç değişmemiştir. İnsan insandır, insan insanın kardeşidir, dostudur. Onun için ben diyorum ki, bizim milletimiz, bir birinin etrafında yaşamayı bilerek, bu yüzdende varlığını sürdürüyor.
Bayramınız mübarek osun, ailelerinizle, çocuklarınızla, dostlarınızla, nice bayramlara kavuşmanızı ümit ediyor, hürmetler sunuyorum.” dedi.
Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde düzenlenen Bayramlaşma Programına, Vali Cengiz Aydoğdu, Milletvekilleri A. Gökhan sarıçam, Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vali yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Üyeleri, Sivil toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı.
Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde düzenlene Bayramlaşma Programının ardından Vali Aydoğdu ve beraberindekiler, sırayla Erkek Yetiştirme Yurdu, Çocuk Yuvası - Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek, çocuklara bayram harçlığı, huzurevi sakinlerine de bayram hediyelerini verdiler. Huzurevi sakinlerinden İsmet Yenigün de, Vali Aydoğdu için yazdığı şiirini okudu.
Vali Aydoğdu son olarak Şehit J. Kom. Er Mustafa Kalenci’nin Kırklareli Merkez Bademlik mahallesinde oturan ailesini ziyaret etti.
Vali Aydoğdu Şehit annesi Keziban Kalenci’nin bayramını kutlayarak Şanlı Türk Bayrağımızı hediye etti.
KAYNAK.KIRKLARELİ VALİLİK SİTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...