***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Aralık 2009 Salı

Kurban Bayramı’nın Ardından

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kurban Bayramı’nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Çorlu Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ve aldığı tedbirler sayesinde kurban bayramının huzurlu bir şekilde geçtiğini söyledi.
Kurban Bayramı öncesinde Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından canlı hayvan pazarında denetimlerin yapılarak düzenli olarak dezenfekte edildiğini belirten Baysan, büyükbaş hayvan çadırları ve küçükbaş hayvan kamaralarının da düzenli olarak temizlendiğini ifade etti. Çorlu’ya kaçak ve izinsiz kurbanlık havan girişlerine müsaade edilmediğini, ilçe genelinde 12 ayrı bölgede kurulan kurban kesim istasyonunda gerekli hijyen şartlarının sağlandığını ve düzenli olarak temizlik yapılarak kesim işlemlerinde kullanılacak temiz su bulundurulduğunu dile getiren Baysan, mezbahada 192 küçükbaş, 60 büyükbaş kurbanlık hayvanın hijyenik şartlarda kesilip parçalandıktan sonra vatandaşlara teslim edildiğini açıkladı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çöpleri toplayıp cadde ve sokakları düzenli olarak temizlendiğini ifade eden Baysan, şehir içi ulaşımında yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla sinyalizasyon ve bozuk yolların bakımdan geçirildiğini söyledi. Bayram süresince vatandaşların mezarlıkları ziyaretlerinde her türlü imkânın sağlandığını ve 188 Cenaze Hattının bayram süresince vatandaşlara hizmet verdiğini açıklayan Baysan, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de olası yangın ve kazalara karşı hazırda beklediğini sözlerine ekledi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...