***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Aralık 2009 Salı

ESTAB Meclis Toplantısı yapıldı.



23 Kasım 2009 Pazartesi günü yapılması gerekirken çoğunluk sağlanamaması nedeniyle yapılamayan Edirne Saros Turizm Altyapı Birliği Hizmetleri Birliği (ESTAB) ‘nin Meclis Toplantısı (01.12.2009) tarihinde yapıldı.
Saat 11.00’de Keşan Belediye Meclis Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan ve 21 üyeden 12’sinin katıldığı toplantıda ilk gündem maddesi olarak birliğin 2010 yılı bütçesi görüşüldü.
Bütçe hakkında bilgi veren ESTAB Muhasebe Müdürü Fedyzi Engin, bütçe hakkında meclise bilgi verdi.
Engin, 2010 bütçesinin 78 bin 902 TL olduğunu belirtti. Yapılan oylama sonucu birliğini 2010 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra Birliğin 2009 yılı bütçesinden 11 bin TL münakale yapılması, DSİ 11.Bölge Müdürlüğü’ne ait Çokal Barajı’ndan birliğin çalışma alanında bulunan yerlerin su ihtiyacının karşılanması için talepte bulunulması ve birliğin çalışma alanında bulunan Erikli Sahili’ne Mecidiye Göleti’nden su getirilmesinin birlik eliyle yaptırılması da oybirliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Mustafa İşçimen, daha önce Erikli Sahili’ne uygulamayı düşündükleri gemi ve uçak batırma projelerinin şu amnda hayata geçirilemdiğini ve bu konuda birlik olarak bir çalışma içersine girilmesi gerektiğini belirtti.
Bu konuda söz alan Keşan Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı Özcan, bu projenin birlik tarafından hayata geçirilmesi konusunda gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini ve ilk olarak bu konudaki proje çalışmasının birlik tarafından yaptırılmasını önerdi. Yapılan bu öneri de birlik meclisi tarafından kabul edildi.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’de, bir üniversite ile işbirliği yaparak Saros Bölgesi’nin bütün değerlerini ön plana çıkarmak anlamında geniş bir proje hazırlatılması gerektiğini dile getirdi.


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...