***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Şubat 2010 Salı

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK ildeki muhtarlarla bir araya geldi


Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen kahvaltılı toplantıda İl merkezinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.
Polisevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi yaptığı konuşmada; muhtarlık sistemi Türkiyeye özgü bir sistem… Gerek köy muhtarlığı gerek mahalle muhtarlığı, diğer ülkelerde pek olmayan bir sistemdir. Bizim ihtiyaçlarımızdan kaynaklanmış. Muhtarlarımız, halkımıza en yakın, halka ulaşımı en kolay olan konumda arkadaşlarımız. Zaten onların içinden birileri esnaf veya emekli sürekli onlarla olan kişiler olduğu için sorunlarını en güzel şekilde ilgili kurumlara veya kuruluşlara intikal ettirebilmektedirler. Bununla beraber muhtarlık birazda gönüllülük esasına göre hareket ediyor. Yoksa çekilen zahmetlerin karşılığında verilen pek bir şey yok. O bakımdan fedakar insanlardan oluşuyor.
Tekirdağ merkez nüfusu itibarı ile çok kalabalık bir şehir değil. İl olarak genel nüfusumuza baktığımız zaman sekizyüzbinlere yaklaştık. En son nüfus sayımındaki rakam 780.000 leri buldu. O nedenle Emniyetle ilgili sorunlar da söz konusu oluyor. Bu işin Emniyet ile ilgili bölümüdür. Diğer kamu işi yapan dairelerimizin konularıyla da ilgili zaman zaman sizlerle görüşmelerimiz olacak.
Sizler devlet dairelerine daha kolay ulaşabiliyorsunuz. Vatandaşa göre hangi kurumdan ne tür hizmet alınacağını daha iyi biliyorsunuz. Bir nokta da halka danışmanlık görevi yapıyorsunuz. Biz daha çok sizi dinlemek istiyoruz. Sizden bize gelecek olan görüş ve düşüncelere açığız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum, dedi.
Toplantı muhtarların sorunlarıyla ilgili soru-cevaplarla devam etti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...