***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Şubat 2010 Salı

Halebak: “Atatürk’ün arkasına saklanmayı bırakın”

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, bir yerel gazetenin dağıttığı ve üzerinde Atatürk resmi bulunan reklâmlarına, belediyeye beyanat vermediği için ceza kesilmesi üzerine, kendisinin bazı kişiler tarafından Atatürk düşmanı olarak lanse edilmeye çalışıldığını söyleyerek: “Üzerinde Atatürk’ün resminin olması, bunların reklâm olduğunu değiştirmez. Size soruyorum; eğer üzerinde Atatürk resmi değil de kabak resmi olsaydı ben kabak düşmanı mı olacaktım. Atatürk’ün arkasına saklanmayı bırakın artık” dedi.
Halebak, söz konusu gazeteye, ilgili yasalara dayanarak ceza verildiğini ve neden ceza kesildiğinin sorulmasının, ‘Niye yasalar uygulandı” diye sormak olduğunu söyledi.
Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantıların ilk oturumunda DSP’li Belediye Meclis üyesi Gürel Balkan tarafından, Halebak’a sorulan, Belediye’nin reklâm vergilerinden ne kadar tahsil edildiğine ilişkin sorunun, Şubat ayı ikinci oturumunda cevaplanması sırasında, Balkan ve Halebak arasında sözlü tartışma yaşandı.
Tartışmanın temelini oluşturan ise yerel bir gazetenin dağıttığı Atatürk takvimlerinin arkasında reklâm bulunmasıydı. Başkan Emin Halebak, toplantıdaki konuşmasında, konuyla ilgili olarak ilgili yasada belirtildiği şekilde, Belediyeye beyanat verilmediğini, bu nedenle de yine ilgili yasalara dayanarak, cezalandırma yapıldığını söyledi.
Gürel Balkan’ın, neden şu güne kadar böyle bir cezalandırmanın yapılmadığı sorusu da Emin Halebak tarafından şu şekilde cevaplandırıldı: “Vergi beyana tabidir. Yani beyan verirseniz işlem yapılır. Eğer beyana tabı bir işlemi siz kendiniz yapmamış da suçüstü bir şekilde yakalanmışsanız, bu suçüstü zaptı ile tespit edilir. Bu da yasalarla belirlenmiştir. Beyana tabidir. Beyanat yapmadı ve bizim yakaladığımız varsa, biz de buna tutanakla bu işlemi yaparız. Bizim tespit ettiğimiz bir tane diyelim, şimdi bu herhangi bir şeyi değiştirebilir mi? Siz yasama görevinde olan bir kişi olarak yasayla tariflenmiş bir konunun niçin bu böyle yapılıyor diye sorulabilir mi? Trafikte bin kişi alkollü araba kullanıyor. Durduran polise, bir kişi diğer 999'unu niye durdurmadınız da beni durdurdunuz diye sorulabilir mi? Böyle bir mantıkla yönetim olabilir mi?”
Söz konusu gazetenin konuyu üst üste birinci sayfasından duyurması ve hakkında asılsız iddiaların çıktığını dile getiren Halebak: “Gazete manşet atıyor; “Gürel Balkan Belediyeyi terletti”, diye. Biz niye sizin karşınızda terleyelim ki, bizim hesap veremeyeceğimiz bir şey yok ki, 10 yıldır savcılıkta, mahkemelerde, müfettişlerle, Sayıştay'da bunların hepsinin karşısında dimdik duruyoruz.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...