***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Kasım 2009 Salı

Keşanlı Yönetici İşadamları Derneği’nin Yemeği yapıldı…


Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin her ayın ilk Salı günü gerçekleştirdiği yemek 3 Kasım 2009 Salı günü İstanbul Küçük Çırağan Hotel’de gerçekleştirildi.
Yemeğe Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı ve Keşan Belediye Meclis Üyesi Serdar Dinçer’de konuk olarak katıldılar.
Dernek Başkanı Mehmet Ali Akpınar, Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Eler ve Trakyalı Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Nail Alım yemekten önce birer konuşma yaparak konuklara ve yemeğe katılanlara “hoş geldiniz” dediler.
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, başta Demokratik Açılım olmak üzere ülke gündemine dair çeşitli açıklamalarda bulundu.
Can Ataklı’ da, ülke gündeminde yer alan Domuz Gribi ile ilgili konuşarak “Ülkemizde şu aralar bir Domuz Gribi safsatası almış başını gidiyor. Türkiye’ye Domuz Gribi Aşısı ile birilerinin cebine 500 Milyon Dolar kimin cebine gidiyor. Sağlık Bakanlığı bu aşıları Türkiye’ye getiriyor ama ülkenin Başbakanı bu aşıları olmuyor. Bu nasıl iştir. Aşıları getirenler kendileri aşıları yaptırmayanlar da kendileri bu nasıl iştir” dedi.
Yalçın Bayer’ de, Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin organizasyonun güzel bir organizasyon olduğunu belirterek “Sizlerin bu derneğe verdiği emek çok önemli. Sizlerle bir Trakyalı olarak tanışmaktan ve beraber olmaktan mutlu oldum. Bu tür etkinlikler çok önemlidir. Hele hele gurbette yaşayan insanların bir çatı altında toplanması ve zaman zaman bir araya gelmeleri de çok güzeldir. Bu tür etkinliklerinizin daha da gelişerek artmasını temenni ediyorum. Basın mensubu olarak bizler de sizlere gerekli desteği vermeye her zaman hazırız” şeklinde konuştu.
Trakyalı İşadamları ve Yöneticiler Derneği Başkanı Nail Alım’ın da katıldığı yemekte, Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği Başkanı Mehmet Ali Osman Pamukoğlu’na plaket takdim etti.
Yemek geç saatlere kadar neşe içersinde geçti.
Yemeğe katılan Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’de 6 Kasım tarihli Hürriyet Gazetesi’nde köşesinde katıldığı bu yemekten bahsetti.
Bayer’in konuyla ilgili yazısı şöyle ;
Yalçın BAYER
ybayer@hurriyet.com.tr

Sakın uyumayın Pamukoğlu: Türkiye'nin 'Nefes' filmine ihtiyacı vardı
HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu önceki akşam Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin ‘Küçük Çırağan Oteli'nde dinledik. ‘Başı dik devlet, onurlu millet!' sloganını kullanan partisinin amblemi ‘Anadolu kartalı'. Bu rozetlerden dağıttı. “Siz ülkenizin şerefini koruyun, o sizin geleceğinizi korur” dedi. Sorulara özetle şu yanıtları verdi:
(Önce nasıl bir örgütlenme?) “62 il ve 275 ilçede imece usülü ile ‘halk tipi'...
Üyelerin çoğu CHP, MHP ve DSP ağırlıklı; son zamanlarda AKP'liler de gelmeye başladı. 67 bin üyemizin yaş ortalaması 18-35 arasında.” (Ne yapıyorsunuz?) “II. seri mitinglere Bolu, Düzce, Adapazarı, Merzifon'dan başladım, 27 Aralık'a kadar 27 ili tamamlayacağım. İklim hiç önemli değil, köy ve belde düzeyinde yüz yüze geliyorum halkla. Amacım aydınlatmak, bilgi vermek ve insanları düşünmeye sevk etmek.” (Bir parti ne demektir?) “Partiler, Nuh'un gemisine benzer. Bütün türler geliyor. Türkiye'de siyaset çıkar amaçlı. Gelenlerin aralarında hastalıklı tipler var. Onları da biz atıyoruz. Her parti evrimden geçer. Gerçek inançlı, idealist insanlar kalır geriye. Bu, dünyada da böyle. Türkiye'de 60 parti var diyorlar. Aslında yok öyle bir şey. Sadece Meclis'teki partiler var.
(‘Nefes' filmindeki komutan -Mete Horozoğlu- Osman Pamukoğlu mu?) “Senarist Hakan Evrensel, teğmenken ordudan ayrılmış. Meraklı bir genç. ‘Güneydoğu'dan Öyküler' adlı bir kitabı var; önsözlerini İlhan Selçuk ve Emin Çölaşan yazmış. Tümgeneralken bana geldi. Kendisine videolar gösterdim, Dağ ve Komando Tugayı'nın operasyonlarını izlemiş... Türkiye'nin böyle bir filme ihtiyacı vardı. Bütün mesajları vermiş; tarihler de doğru (1992-93). Filmdeki çatışma sahnelerinin biz binlercesini yaşadık; bir gecede onun gibi üç-dört çatışma oluyordu. Halk, ülkenin sadece top tüfekle değil, yürekleriyle de savunulduğunu bir anlasa?..” (TSK'da neler oluyor?) “Orduda hiçbir sorun olmaz. Ordu sabırlıdır. Ordular her zaman güçlüdür. Türk kültüründe, askere giderken davul-zurna çalınır ve ele kına yakılır. Ordunun gücü buradadır. Sorun, duruş ve tavırdadır. Biri de disiplinli yapısıdır. Ordu, silahla savaş kazanmaz, disiplinle kazanır.” (Subaylarda sorun var mıdır?) “Washington, Brüksel, Napoli bağlantılı diyeyim... ABD ve AB kontrolünde... 1980 öncesinde her iki tarafa (sağ-sol) da silahı bunlar verdi. MHP'yi de ABD kandırdı. Ama sizler sakın uyumayın.”
TRAKYALI İŞ ADAMLARI VE YÖNETİCİLER DERNEĞİ’NİN
DERNEK BİNASI AÇILDI
Öte yandan Trakyalı İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin dernek binası da 07 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 14.00’te İstanbul-Bakırköy Kartaltepe, General Şükrü Kanatlı Cad. 18/3'teki Gülep Apartmanında Dernek Başkanı Nail Alım ve konukların katılımı ile hizmete girdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...