***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Kasım 2009 Salı

BÜYÜKMANDIRA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI…












Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesine bağlı Büyük Mandıra Beldesi’nin düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 87.yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış’ın da katıldığı Belediye Meydanında ki tören, Babaeski Kaymakam Vekili Cemil Çakıcı, 5 nci Kolordu Komutanlığı, İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs. Kd. Alb. Murat Mayda, Büyük Mandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Oda ve Dernek Temsilcileri ve Siyasi Parti Temsilcileri, kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Çelenk töreninden sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Beldenin düşman işgalinden Kurtuluşunu temsilen öğrencilerden Kurtuluş Kızını canlandıran Büyük Mandıra Çok Programlı Lise Öğrencisi Sinem Sevinç, Kurtuluş Subayı İs. Tğm. Burkay Serhat Karasu, tarafından kurtarılarak üstündeki örtü açıldı ve göğsüne Türk bayrağı takıldı. Kurtuluş kızı ve Subayına Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen tarafından çiçek verildi.
İstiklal marşının okunmasının ardından, Kaymakam Vekili Çakıcı, İs. Kd. Albay Mayda ve Başkan Çölgeçen, Askeri Birliklerin, halkın ve öğrencilerin Kurtuluş Bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, yaptı.
Çölgeçen, konuşmasında şunları kaydetti;
“Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve güzel beldemizin düşman işgalinden kurtarılışının 87. yıldönümü törenine hoş geldiniz diyorum. Bugün anlamlı ve tarihi bir gün, Beldemizin 9 Kasım 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılarak zafere kavuşmasının 87.yıldönümü. Kurtuluş mücadelesinde yurdumuzun her bir tarafında yaşanan işgaller karşısında milletimiz sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla içinde bulunduğu imkân ve şartları düşünmeksizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden bir araya gelmiş ve büyük bir kahramanlık göstererek ülkemiz düşman işgallerinden kurtarılarak özgürlüğe kavuşmuştur. Kurtuluş mücadelesi; Türk Ulusunun bağrından çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır.” Anlayışı ve inancıyla kazanılmıştır. Millet olarak, milli egemenliğimize sahip çıkmalı geçmişimizi unutmadan, geleceğe umutla bakarak, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmalıyız. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarıp, 87 yıldır bize bu mutluluğu yaşatan, tüm vatan semalarında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kurtuluş günümüzü kutluyorum.”
Tören, Şiirlerin okunması ve Büyük Mandıra Çok Programlı Lise Öğrencilerinin Kırklareli Yöresi halk oyunları gösterilerinin sonunda, resmi kurumların araçları ve oda ve derneklerin araçları ile yapılan resmigeçitle sona erdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...