***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Kasım 2009 Salı

GÜRSOYL AR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ATA’MIZI SAYGIYLA ANDI







Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılışının üzerinden 71 yıl geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da giderek artan bir özlem ve anlam kazanan Cumhuriyet devrimleri ışığında, vatanın kurtarılması için verilen mücadeleyi, onun yaşam felsefesini ve Türk milletine hedef olarak gösterdiği çizgiyi anlamak adına yapılan törenler devam ediyor. Bu bağlamda, Atatürk Haftası ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir program düzenleyen Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmenleri de hazırladıkları gösterilerle davetlilere duygulu anlar yaşattılar.
Yapılan çalışmalar ve etkinliklerle Atatürk’ü her an içlerinde yaşatan ve onun yol göstericiliğinde ilerleyen Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri, düzenlenen programda, onu anladıklarını, gösterdiği hedefleri benimsediklerini ve bunların koruyuculuğunu bir görev bildiklerini belirterek, Ata’yı bir kez daha saygıyla andılar. Saat dokuzu beş geçe Ata’ya saygı duruşuyla başlayan Özel Gürsoylar Koleji 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, İstiklal Marşı ve Okul Öncesi Grubu öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Gürsoylar Koleji Kurucusu Mustafa Kemal GÜRSOY, yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet devrimlerinin aydınlattığı Türkiye’yi, bu vatanda özgürce yaşabilmemizi ve istediklerimizi gerçekleştirebilmemizi Ulu Önder Atatürk’e borçlu olduğumuzu hatırlatarak, Atatürk’ün o günü kurtarmak adına değil, sonraki nesiller için çalıştığını ve geleceğe dönük bir Türkiye’nin temellerini attığını ifade etti. Özel Gürsoylar Koleji olarak da bu anlayışla, günü kurtarmayı hedefleyen değil, geleceği düşünen nesiller yetiştirdiklerini dile getiren GÜRSOY, Türkiye’nin başarıyı ancak bu nesillerle yakalamasının mümkün olabileceğini söyledi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin ardından, Gürsoylar Koleji öğrencileri Buket ÖZTAPANLAR ve Christina Marie CAPPELLİ, Atatürk’ün ölümü üzerine dünya basınında yer alan yazılardan ve yabancı devlet adamlarının Atatürk için söyledikleri sözlerden İngilizce ve Türkçe olmak üzere bölümler sundular. Atatürk’ün yaşamının ve Kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı ATATÜRK BELGESELİ’inden sonra Atatürk Şarkılarını seslendiren Koro yerini alarak davetlilere şarkılar seslendirdiler. Öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte seslendirdikleri Oratoryo ise, coşkulu seslendirilişi ve canlandırılan efe sahnesiyle davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
Atatürk bedenen yaşıyormuşçasına duygulu anlar yaşayan ve Atatürk’ü yanlarında hisseden davetliler, onu özlemle anarken şanlı Kurtuluş Mücadelesi vermiş bir ülkenin, içinden Atatürk gibi yüce bir şahsiyeti çıkarmış bir milletin çocuğu olmakla bir kez daha gururlandılar.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...