***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ekim 2009 Cuma

İşçiler alacaklarını alamayınca şantiyenin camlarını kırıp eşyalarını yaktılar

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde yapımı devam eden Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatında çalışan 20 işçi alacakları maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile inşaatın şantiyesinde bulunan eşyaları yakıp camları kırdılar. TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde yapımı devam eden Gençlik ve Kültür merkezi inşaatında çalışan 20 işçi alacakları maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile inşaatın şantiyesinde bulunan eşyaları yakıp camları kırdılar. Polislerin gelmesi üzerine işçiler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine getirildiler.
Temeli 1 Mayıs 2008 tarihinde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından atılan Gençlik ve Kültür merkezinde çalışan 20 ye yakın işçi yaklaşık 8 aydır maaş alamadıkları gerekçesi ile mimarların çalıştığı ofisin içinde bulunan masaları dışarıya çıkartarak ateşe verdiler. Ofisin camlarını da kıran işçiler Polisin gelmesi ile polis araçlarına bindirilerek ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet polis merkezine getirildiler.
Burada yaklaşık 8 aydır maaşlarını alamadıklarını aralarında 150 bin TL alacağı olan arkadaşları olduğunu belirten işçiler İhaleyi alan firma bir başka firmaya işi verdiğini işi alan firma yetkilileri ise 8 aydır kendilerine maaşlarını alamadıkları ve kendilerine muhatap bulamadıklarını gerekçesiyle bu olayı yaptıklarını belirttiler.
Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...