***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ekim 2009 Cuma

İPSALADA KOYUN ÖLÜMLERİ GÖRÜLÜYOR

Edirnenin İpsala ilçesinde Küçük baş (Koyun) ölümleri görülüyor.
Koyun yetiştiricileri İlçe Tarım Müdürlüğü Veterinerlerinin 5-6 gün önce yaptıkları Şarbon iğnesinden sonra Koyunlarda belirtilerle hastalık başladığını ve 6-7 üreticinin yaklaşık 30 küçük baş hayvanının telef olduğunu belirttiler.
Üreticilerden, Suat Solak, “Şarbon iğnesinden sonra, bir belirtiler başladı ve ölümler oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Hayvan Üreticisi Emine Anıçman ise hayvanlarımız birer birer ölüyor ve atıyoruz. Devleti bekşiyoruz. Kimse gelmiyor.
Cevat Sönmez yaptığı açıklamada, Koyunlarımızda hiçbirşey yokken veterinerliktarafından şarbon iğnesi vurulduktan sonra ölümlerin başladığını belirterek, “20-30 koyunumuz öldü. Koyunlarımız kuzu atmaya başladı. Kuzularımız ölüyor. Yetkililerden bir yardım bekliyoruz. Bizim ne yapmamız gerektiğini kimse bize öneri göstermiyor. Kimse bize önayak olmuyor. “ diye konuştu.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı açıklamada, ölen hayvanlardan numune alınıp laboratuvar’a gönderildiği ve numune örneği gelmeden yani resmi bulgu olmadan bir şey söylemenin yanlış olacağını belirttiler.
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yaptığı açıklamada, Konunun inceletildiğini ve Laboratuvar’dan gelecek sonuca göre gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.
Ölen Koyunlar diğer hayvanlara hastalık kapmaması için belediye’nin tahsis ettiği kepçe ile toprağa gömülüyor.
KAYNAK:İPSALA.COM

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...