***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ekim 2009 Cuma

ÇORLU BELEDİYESİ İMAR İŞLERİ METRUK BİNALARI YIKIYOR




Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Çorlu’nun çeşitli yerlerinde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkıyor.
Eski tarihlerde yapılmış ahşap ve kerpiç evler görüntü kirliliğine neden olduğu gibi çevrede de tehlike saçıyor. İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan iş makineleriyle terk edilmiş metruk binaları yıkmaya başladı.
Bu kapsamda Hanife Şefik Okulu’nun arka tarafından bulunan metruk gecekonduda yıkım çalışması yapıldı. Söz konusu gecekondunun arsası okula tahsis edildiği için terk edilmiş durumda olan tek katlı bina yıkılarak yeni bina inşaatına hazır hale getirildi. Hanife Şefik İlköğretim Okulu’nun bahçesinin bitişiğinde bulunan bu arsaya 2010 yılında ilave bir okul binası yapılması planlanıyor. Yeni bina yapılıp hizmete açılarak Hanife Şefik İlköğretim Okulunda ilköğretim ikinci kademesinde de eğitim verilmesi hedefleniyor.
İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri Perşembe Pazarı’nda eski bir kerpiç ev ile yıkıntı halinde bulunan bir kömürlükte yıkım çalışmalarını tamamlayarak çıkan hafriyatı Çorlu Çöp Bertaraf Alanı’na taşıdı.
Balık Pazarı’nda bulunan iki eski bina yıkılarak hafriyatları temizlendi. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan ve İmar İşleri Müdürü Yasemin Şahin yıkım çalışması yapılan yere gelerek ekiplerin çalışmalarını inceledi. Metruk binaların yıkımından sonra çıkan hafriyatın kamyonlara yüklenmesi esnasında bazı vatandaşların tahta, kalas, demir, hurda ve benzeri maddeleri topladıkları görüldü.
İmar İşleri ekiplerinin çalışmalarını takip eden İnşaat Teknisyeni İbrahim Özçelik, “Çorlu’da yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları tespit ettik. Vatandaşların da bunların yıkılması yönünde talepleri var. Eski binalar ahşap veya kerpiçten yapıldığı için her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Yıkılması halinde çevrelerindeki binalara zarar vermesi de söz konusu. Bu nedenle tespit ettiğimiz bütün binaları yıkarak hafriyatı arsadan kaldırıyoruz. Binaların arsaları da yeni bina inşasına hazır hale getiriliyor. Bu tür eski binaları bundan sonra da yıkmaya devam edeceğiz.”dedi.




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...