***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Eylül 2009 Cuma

UZUN KÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN:İLLER BANKASINI SIKIŞTIRACAĞIZ

Edirne iline bağlı Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN yaptığı açıklamada “SUSUZLUK” sorununun kesinlikle çözüleceğinin sözünü ve garantisini verdi.
Siyasetin 29 Mart 2009 tarihi itibarıyla geride kaldığını ifade eden Başkan İŞBİLEN;
“Ard niyetli kişilerin hazırlamak istedikleri tuzağa düşmek bir Belediye Başkanı olarak, halkın tercih edip, hür iradesiyle seçtiği bir kişi olarak düşmek bize yakışmaz” dedi.
Uzunköprü’ de zaman zaman yaşanan su kesintilerinden kendisinin de rahatsız olduğunu beyan eden Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN;
“Şehir içme suyu şebekesi neredeyse kullanılamaz hale gelmiş, bunun yenilemekten başka alternatifi yok. Mevcut su şebekesini yenilemek için İller Bankası’ nı sıkıştırmaktan başka çare yok. Bu konudaki temaslarımız sürüyor, en kısa zamanda olumlu yanıt alacağımızdan şüphemiz yok” dedi.
Seçim beyannamesinde söz verildiği gibi festival düzenlenmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyleyen Başkan İŞBİLEN;
“Yapacağımız festival öyle birkaç sanatçıyla değil, Uzunköprü’ nün tarihi dokusuyla, meşhur köfte ve dondurmasıyla, pirinç, ayçiçek ve pancar ürününün tanıtımıyla Uzunköprü’ nün kabuğundan dışarıya çıkmasını sağlayacağız” diyerek şehir merkezinde şikayet konusu olan başıboş hayvanlar için hayvan barınak çalışmalarına da start verildiğini söyledi.

Zabıta ruhsat için bekliyor
Uzunköprü Belediyesi işyeri ruhsatlarını almayan esnafları gerekli ruhsatları almaları konusunda uyarıyor.
25902 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 9207 işyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereği işyerlerinin açma ve çalışma ruhsatı almaları konusunda işyeri sahiplerinin Uzunköprü Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne başvurmaları isteniyor.
Kolluk görevlileri Uzunköprü’ de ruhsatlarını almayan işyeri sahipleri hakkında denetimlerde tespit yapılması halinde gerekli cezai işlemin kaçınılmaz olduğunu hatırlatarak esnafların bu konuda duyarlı olmalarını istediler.

Kent Konseyi Pazartesi toplanıyor
Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Zakir BUĞDAYCI tarafından yapılan yazılı açıklamada Genel Kurul toplantısının Pazartesi günü yapılacağı bildirildi.
28 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 20.00’ de Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan Kent Konseyi’ nin Olağan Genel Kurulu toplantısında Uzunköprü Kent Konseyi yönergesinin okunması, çalışma gruplarının oluşturulması ve ilçenin sorunlarının belirlenmesi ile yıllık çalışma planının onaylanması konuları görüşülecek
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ BARIŞ GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...