***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Eylül 2009 Cuma

OKUL SERVİSLERİ’NE AVRUPA STANDARTLARI GETİRİLDİ



Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle okul servis hizmetleri veren firmaların standartlara uyup uymadığı denetleniyor.
Öğrencilere servis hizmeti sağlayan firmaların çalışmalarının daha iyi denetlenebilmesi amacıyla evrakları tam olan firmalara özel izin kartları veriliyor. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler ve Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde servis firmalarının araçlarında öğrenci servislerinin ön camında izin belgesinin bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. Öğrenci servis izin belgesi olmadan çalışan firmalara da cezai müeyyide uygulanacak. Bu uygulama fabrika ve işyerlerine personel taşımacılığı yapan firmaları da kapsayacak şekilde genişletilecek. Servis araçlarıyla hem öğrenci hem de personel taşımacılığında kullanan firmaların her iki belgeden alması şartı aranacak.
Öğrenci servis izin belgelerinin hazırlanmasının ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilk izin belgesini Gümüş Amca servislerinin sahibi İlhan Gümüş’e teslim etti. Bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Baysan, “Yeni uygulamamız sayesinde Çorlu’da okul servisleri standartlara uygun olarak çalışacaktır. Firmaların çalışmaları da titiz bir şekilde denetlenecektir. Servis hizmetleri daha iyi yürütüleceği gibi geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz güvenli bir şekilde okullarına gidip geleceklerdir.”diye konuştu.
Toplantıda hazır bulunan Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, “Türkiye’de ilk defa Çorlu’da başlatılan bu uygulamanın içinde yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çorlu’da öğrenci servis hizmetleri daha kaliteli ve titiz bir şekilde yürütülecektir.”diye konuştu.
Uygulamaya konun çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, “Evrakları eksik olan firmaların bunları en kısa zamanda tamamlaması gerekiyor. Denetimler Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılacak ve buna uymayanların tespit edilmesi halinde cezai müeyyide uygulanacaktır. Ayrıca bireysel servis hizmetleri verilemeyecektir. Servis hizmetleri firmalar tarafından yürütülecektir. Öğrenci velilerinin de servis firmalarının seçiminde firmaların yetkinliğini araştırarak karar vermelerini rica ediyoruz. Bu konuda onlara da önemli görev düşüyor.”dedi.
Öğrenci servis izin belgesini alan İlhan Gümüş, “Otuz sekiz yıldır servis hizmetleri veriyoruz. Uzun yıllar süren çalışmadan sonra modern bir çalışma sistemine geçiyoruz. Getirilen yeni uygulama sayesinde Avrupa standartlarını yakaladık.”diye konuştu.



HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...