***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiler

TEKİRDAĞ İLİNE BAĞLI SARAY’IN ÇUKURYURT KÖYÜNDE KÖY KAHVESİ GÜNDÜZ KADINLARIN AKŞAMLARI DA ERKEKLERİN HİZMETİNDE
Saray'ın Çukuryurt Köyü'nde sigara yasağının yürürlüğe girmesinin hemen ardından köy kahvesi ikiye bölündü.
n Kahve müşterisiz kalınca, gündüz kadınların, akşam da erkeklerin hizmetine girdi. Kahveyi gündüz Süveyde Bilgin, akşam da eşi Celal Bilgin işletiyor.
19 Temmuz'da uygulamaya konan kapalı alanlarda sigara içme yasağı, her geçen gün ilginç bazı uygulamaları da beraberinde getiriyor. İşte bunların en enterasan olanlardan biride Saray ilçesine bağlı Çukuryurt köyü köy kahvehanesindeki uygulama. Sigara yasağının uygulamaya konulmasıyla birlikte müşterisiz kalan köy kahvesi ikiye bölündü. Gündüzleri kadınlara hizmet veriyor akşamlarıda erkeklere. Bu uygulama her geçen gün biraz daha fazla ilgi görüyor.
KAHVE GÜNDÜZ KADINLARIN
2 bin 250 nüfuslu Çukuryurt köyünde faaliyet gösteren 12 kahveden biri olan Celal Bilgin’in işlettiği kahveye sigara yasağıyla birlikte müşteri gelmemeye başlayınca çareyi köyde kadınların birlikte toplanıp eğleneceği bir yer de olmadığınıda düşünerek, kahveyi gündüzleri kadınlara tahsis etti. Akşamlarıda erkeklere.Kahve gündüzleri kadınların gelmesiyle birlikte tıka basa dolmaya başladı. Burada toplanan kadınlar bir yandan örgü örerek, bir yandan da çocukları ile birlikte darbuka çalıyorlar ve gönüllerince eğleniyorlar. Bazı kadınlar şarkı söyleyip göbek atarken, bazıları ise tavla oynuyor. Süveyde Bilgin’e yakın akrabaları da çay servisi yaparak yardım ediyor. Sigara içmeyen kadınlar akşam saat 18.00’a kadar kahvede her gün gönüllerince bu şekilde eğleniyor. Sigara yasağının köydeki kadınların işine geldiğini belirten Süveyde Bilgin, “Sigara yasaklandı. Biz de kadınlarla birlikte toplanmaya başladık. Hem de işletmemiz boş kalmadı. Burada hem eğleniyoruz, hem de birlikte sohbet ediyoruz.Günlerimizi burada yapıyoruz” dedi.
KAHVAHANE AKŞAMLARI SAAT 18.00’DEN SONRA ERKEKLERİN
Kahveye akşam saat 18.00’den sonra ise erkekler gelmeye başlıyor. Erkeklerden bazıları tavla veya okey oynuyor, kimisi de kahvenin önünde sandalyeye oturup çay ve sigarasını içiyor. 20 yıldır esnaflık yaptığını belirten 49 yaşındaki Celal Bilgin, “Türkiye genelinde başlatılan kapalı alanlarda sigara içme yasağı nedeniyle kahvehaneyi gündüz eşim, akşam da ben işletiyorum. Sigara yasağı nedeniyle işlerimiz durma noktasına gelmişti. Biz de bu yola başvurduk. Şimdi işlerimiz daha iyi. Ancak kışın hiç müşterimiz olmayacak ve mecburen işimizi bırakmak zorunda kalacağız” dedi.
Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...